Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Το ανθελληνικό ΠΟΓΚΡΟΜ στην Κων/λη το 1955. Το σχεδίασε η σύμμαχος Αμερική. Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και εκπαίδευση από τη CIA στις ΗΠΑ…

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Και προσπαθούν με νύχια και με δόντια , κάποιοι πολιτικοί και αναλυτές με διάφορες προπαγάνδες, ότι πρέπει να παραμείνουμε ΣΥΜΜΑΧΟΙ με την ΑΜΕΡΙΚΗ και μέσα στο ΝΑΤΟ……Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ σήμερα ….



Μια από τις επιχειρήσεις της τουρκικής (Gladio) ήταν το ανθελληνικό πογκρόμ του 1955. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA, σε συνεργασία με την τουρκική «ΜΑΗ», που ήταν ο πρόδρομος της γνωστής ΜΙΤ και ένα παρακλάδι της ΝΑΤΟΪΚΗΣ  μυστικής οργάνωσης «Gladio», που ονομαζόταν «superNATO». Οργάνωσαν το ανθελληνικό πογκρόμ στις 5-6 Σεπτεμβρίου του 1955, που ήταν η αρχή του τέλους της ελληνικής κοινότητας της Πόλης.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Αϊντινλίκ», ένας φοιτητής στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης τα  τότε, Ο Οκτάϊ Ενγκίν, από τη Δυτική Θράκη, μέλος της μυστικής Νατοϊκής οργάνωσης «superNATO» (κλάδου της «Gladio»), είχε πάρει εντολή να εκτελέσει την προβοκάτσια και να ρίξει τη βόμβα στο (σπίτι) του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη.

Συνεργάτες του στην επιχείρηση, ό τότε ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟΣ Θεσσαλονίκης Μεχμέτ Αλί Τεκιναλπ και ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ του προξενείου, Χασάν Ουτσάρ.
Ο Οκτάϊ Ενγκίν αμείφθηκε  για το έργο του, διοριζόμενος μετέπειτα Νομάρχης της περιοχής του Νεβ Σεχηρ.  Το νέο έκανε αμέσως γνωστό στην Τουρκία, ο τότε βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της «ΜΑΗ» (ΜΙΤ), Μιτχάτ Περίν, που φρόντισε να ερεθιστεί κατάλληλα ο τούρκικός όχλος.

Η οργάνωση αυτή, «superNATO», όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Αϊντινλίκ», ήταν παρακλάδι της γνωστής νατοϊκής οργάνωσης «Gladio», που δημιουργήθηκε στην Τουρκία όπως και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ μετά την είσοδο της Τουρκίας σ’ αυτό, στις 27 Σεπτεμβρίου 1952. Τα περισσότερα στελέχη της οργάνωσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΝ στις ΗΠΑ και ειδικεύονταν στις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ενέργειες, επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, καθώς και ειδικές προβοκάτσιες.

Πολλά στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μετείχαν στην οργάνωση, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα.
 Μετά το 1991, με την ίδρυση της Ειδικής Σχολής Πολέμου της Τουρκίας, πήρε το όνομα «Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων και ήταν η κύρια δύναμη που πολεμούσε, με ανορθόδοξο τρόπο, το Κουρδικό «PKK» κατά τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90.

Η  «superNATO», τη δεκαετία του ’50 , διευθυνόταν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το ΑΡΧΗΓΕΙΟ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Κεντρικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ