Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ (μέρος Β')

Περί της δράσης της Καρακασίδου λοιπόν, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο προηγούμενο μέρος. Εδώ θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια απάντηση σε έναν από τους πολλούς συστρατευόμενους προστάτες - αφεντικά της, τον κ. M. HERTZFELD πού απαντούν αντ' αυτής. Απαντούν βέβαια είναι τρόπος του λέγειν διότι κανείς τους δεν τολμά να αναφερθεί στην ουσία του θέματος δηλ. στα επιχειρήματα της Α. Καρακασίδου προφανώς διότι δεν πρόκειται περί επιχειρημάτων αλλά περί σαθρών και αστήριχτων επιστημονικοφανών σοφισμάτων μη δυνάμενων να αντέξουν και στην ηπιότερη κριτική.


Παρ' όλα αυτά θα ασχοληθούμε με τον HERZFELD διότι είναι ο μόνος από όλους εκείνους πού έχουν συνηγορήσει υπέρ της Καρακασίδου στον "ΟΙΚΟΝ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ" υποστηρίζοντας συνολικά και ασυζητητί το έργο της. O οποίος μας κάνει την μεγάλη τιμή να υποτιμήσει λιγότερο από τους υπόλοιπους τη νοημοσύνη μας (ίσως επειδή μας γνωρίζει καλύτερα) και να θίξει έστω και επιγραμματικά σε μία μόνο παράγραφο την ουσία του θέματος, δηλ. να γνωματεύση επί των απόψεων και θέσεων της κ. Καρακασίδου.

Παρεμπιπτόντως δε, θα δούμε ότι από την τοποθέτησή του αυτή προκύπτει και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για την επίλυση τού ...Μεσανατολικού! Αποποιούμενος λοιπόν τον "ξεπερασμένο Φαλμεραϋερισμό" ως ρατσιστικό ο κ. M. HERZFELD λέει: "Ο Φαλμεραϋερισμός τι ήταν; Πρόκειται για μια τοπικής, κυρίως, σημασίας ιδεολογία πού αποσκοπούσε στην άρνηση της καταγωγής των σύγχρονων Ελλήνων από τους αρχαίους.

Αυτός ο κεντρικός άξονάς της πολύ χαρακτηριστικά αναπαράγει τη συνηθισμένη στόν 19ο αιώνα συγχώνευση βιολογικής καταγωγής με πολιτιστική κληρονομιά, μια διάσταση της αποικιοκρατικής σκέψης η οποία πέρασε με τη σειρά της και στο σύγχρονο ρατσισμό. Όσο οι ρατσιστικές προϋποθέσεις του Φαλμεραϋερισμού τόσο και οι προσπάθειες να απορριφθεί η πολιτιστική συνέχεια έρχονται - ας δηλώσω ξεκάθαρα τη θέση μου - σε πλήρη αντίθεση με τα πορίσματα των πολιτιστικών επιστημών.

Να λοιπόν που άδικα κατηγορούν την κα Καρακασίδου. Με βάση την διαφοροποίηση καταγωγής και ταυτότητας - ή με άλλα λόγια, βιολογίας και πολιτισμού- πολύ σωστά αντιστέκεται σε μία πνευματική παράδοση που μόνο ζημιά προξένησε στους Έλληνες. ", και παρακάτω συνεχίζει: "θα ήθελα όμως για λόγους αξιοπιστίας να διευκρινίσω ότι πράγματι υπήρξα μέλος της εξεταστικής επιτροπής, η οποία ενέκρινε την διατριβή της κας Καρακασίδου.

Ευχαρίστως αναγνωρίζω -δεν το συνιστά άλλωστε το ερευνητικό καθήκον;- τα όσα διδάχθηκα από τη σχετικά νεαρή ερευνήτρια ..." Μας λέει δηλ. ότι σύμφωνα με τα πορίσματα των πολιτιστικών επιστημών, όπως το εννοεί ο ίδιος, πρέπει να διαφοροποιήσουμε τη καταγωγή ενός λαού - έθνους (δηλ. τη βιολογία) από τη ταυτότητά του (δηλ. πολιτισμό-πολιτιστική κληρονομιά)". ("ΟΙΚΟΝ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 12/8/'93).

Βλέπουμε λοιπόν ότι κατά τον κ. Herzfeld ο Φαλμεράυερ ήταν λάθος στον ισχυρισμό του ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν κατάγονται από τούς Αρχαίους όχι γιατί αυτοί βιολογικά ανήκουν αλλού (επειδή δηλαδή έγιναν επιμιξίες με άλλους λαούς -Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους κ.λ.π.) όπως υποστήριξε ο Φαλμεράυερ, αλλά διότι η φυλετική συνέχεια ή καταγωγή (βιολογία) ενός λαού από κάποιους προγενέστερούς του (προγόνους) δεν συνεπάγεται και την πολιτιστική και πολιτισμική συνέχειά του λαού αυτού από τούς προγόνους του.

Δεν πρέπει δηλ. να συνδέουμε τη καταγωγή ενός λαού με το πολιτισμό και τη πολιτιστική του κληρονομιά διότι αυτό είναι "ρατσισμός"! Αυτό έκανε και ο Φαλμεράυερ και γι'αυτό ήταν ρατσιστής. Καπετάν-ΚΩΤΑΣ. Περίφημος Μακεδονομάχος. Καθόλου δεν αισθανόταν λιγότερο Έλλην επειδή ήταν σλαβόφωνος. Εάν δηλ. κατά τον Φαλμεράυερ οι σύγχρονοί του Έλληνες του φαινόντουσαν όντως απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και το διατύπωνε αυτό, τότε ο κ. Herzfeld θα το απέρριπτε κι αυτό σαν ρατσιστικό!

Βλέπετε για τον θηλυκό νέο Φαλμεράυερ πού μας έφτιαξαν, άλλος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είμαστε Έλληνες! Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς θέλει να πεί ο κ. Herzfeld θα πρέπει να διερευνήσουμε τη σχέση της γενικόλογης άποψής του όπως θα δούμε παρακάτω με το Μακεδονικό αλλά και με τα υπόλοιπα μειονοτικά -14 περίπου σε αριθμό- τα οποία μας ετοιμάζουν.
  •  Ας δούμε λοιπόν την αντιστοιχία αυτή. Μας λέει ο κ. Herzfeld: Εσείς οι Έλληνες θα είσαστε εθνικιστές και ρατσιστές (όπως ο Φαλμεράυερ) όταν υποστηρίζετε ότι η πολιτιστική σας κληρονομιά και συνέχεια (γλώσσα-παραδόσεις -μουσική - εθνική συνείδηση κλπ.) είναι δηλωτικό και της κοινής σας καταγωγής (βιολογίας) από τους Έλληνες της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου. 
 Κατά τον ίδιο τρόπο ο κ. Γκλιγκόρωφ δεν θα μπορούσε να ισχυρισθεί στα σοβαρά κοινή καταγωγή (βιολογία) από τους αρχαίους Μακεδόνες. Μπορεί όμως και δικαιούται εφ'όσον το επιλέγει, να ενστερνισθεί και να υιοθετήσει έστω και με γελοία επιχειρήματα περί καταγωγής την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων Μακεδόνων της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου και έτσι δικαιούται να οικειοποιηθεί και το όνομα και την υπόσταση (εθνική ταυτότητα) τού Μακεδόνα σήμερα!

Εδώ δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το μεγαλείο και την προσφορά των πολιτισμικών και ανθρωπολογικών επιστημών τις οποίες φέρεται να εκπροσωπεί ο κ. M. Herzfeld και πολλοί άλλοι συστρατευόμενοι με αυτόν προπαγανδιστές καλυμμένοι πίσω από τον τίτλο του "επιστήμονα-ερευνητή" με τελευταίο και σε σειρά και σε σπουδαιότητα την νεόκοπη ..."διδάκτορα" κ. Α. Καρακασίδου! Η λογική του παραλόγου στην πιο τέλεια έκφρασή της. Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία ότι οι πολιτισμικές επιστήμες του κ. M. Herzfeld και της υπόλοιπης "Επιστημονικής συντεχνίας των ανά τον κόσμο ανθρωπολόγων" (όπως πολύ εύστοχα απεκάλεσε όλον αυτόν τον συρφετό των προπαγανδιστών ο διευθυντής του "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΌΜΟΥ", (28/8/94), Γιάννης Μαρίνος, θέλουν ντε και καλά εμάς τούς Έλληνες Μακεδόνες ίσια κι όμοια με το 18% των ψευδομακεδόνων τού κ. Γκλιγκόρωφ.

Δύο χαμένα και απελπισμένα ορφανά πού βάλθηκαν να μας χαρίσουν ταυτότητα! Έτσι λοιπόν ο κ. Γκλιγκόρωφ με το 18% των ψευτομακεδόνων, το 40% των Αλβανών, το 20% των Σέρβων καθώς επίσης και των Ελλήνων, Βουλγάρων, Αθίγγανων και λοιπών κατοίκων παίρνει το "Μακεδόνες - ΜΗ Έλληνες" γιατί έτσι θα μπορούνε όποτε κρίνουνε σκόπιμο να τους χρησιμοποιούνε αν πάνε καμμιά φορά οι Έλληνες να κάνουν τού κεφαλιού τους. Ετσι τακτοποιούνται όλα για τους εν ενεργεία ή εν δυνάμει εξουσιαστές όταν οι λαοί δεν έχουν... βιολογική συνέχεια απ' τους προγόνους τους. Τότε ο οποιοσδήποτε Γκλιγκόρωφ μπορεί να καπηλευθεί ή να σκυλεύσει τον πολιτισμό του και την πολιτιστική του ταυτότητα όχι φυσικά για να την δικαιώσει ή να την τιμήσει αλλά για να την παραποιήσει και να την ευτελίσει ώστε να εκφυλισθεί από μόνη της.

Τότε θα είμαστε όλοι έτοιμοι να γίνουμε οι καλοί νομοταγείς πολίτες ή υποτελείς υπήκοοι οποιασδήποτε κακής εξουσίας κάποιου "εκλεκτού" λαού του Θεού κάποιας "δίκαιης" υπερδύναμης στο μέγεθος ή στην επιρροή!

Δεν μπορώ όμως να αποφύγω τον πειρασμό να απευθύνω ένα ερώτημα στον κ. M. Herzfeld μιας και είναι ο ίδιος εβραϊκής καταγωγής. "Στο όνομα των τόσων θυμάτων Εβραίων, Ελλήνων ή άλλων της Ναζιστικής ρατσιστικής θηριωδίας, είναι δίκαιο ότι εσείς προτείνετε σαν λύση στις διαφορές μεταξύ ημών των Ελλήνων και τού Σκοπιανού συνοθυλεύματος πού βάλθηκαν να το κάνουν κράτος, να μη μπορεί να ισχύει και για άλλους λαούς με παρόμοια προβλήματα; Διότι και το Ισραήλ έχει διαφορές με τους Παλαιστινίους. Δεν δικαιούνται δηλαδή οι Παλαιστίνιοι μιας και κατά θρησκεία κατάγονται από τον Αβραάμ και Ισαάκ (Μουσουλμάνοι όντες) να απαιτήσουν να τούς αποδοθεί το μισό ή μέρος της επικράτειας του Ισραήλ -όχι μόνο αυτά τα οποία έχουν ήδη επιστραφεί με την πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ και PLO- εφ' όσον η πολιτιστική τους παράδοση, προσαρμοσμένη βέβαια κατάλληλα, θα μπορούσε να αναφέρεται στα μέρη εκείνα; Θα χρειαζόταν δε ακόμη περισσότερο θράσος απ' αυτό πού ήδη διαθέτετε για να θεωρήσετε πιό παράλογη ή πιό αυθαίρετη την ταύτιση ή μερική προέλευση των σημερινών Παλαιστινίων με κάποιους αρχαίους Εβραίους, από οτι είναι η ταύτιση -πού επιχειρείτε να θεμελιώσετε εσείς και οι στρατευμένοι (απ)ανθρωπολόγοι σας όπως η κ. Καρακασίδου και οι λοιποί υποστηρικτές της- των ανεκδιήγητων Σλάβων του κ. Γκλιγκόρωφ με τούς αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες.

Και πείτε μας αλήθεια, δεν είναι για εσάς εθνικιστές και ρατσιστές όλοι εκείνοι από τους σημερινούς Ισραηλινούς (και είναι πολλοί) οι οποίοι επιμένουν να μην αναγνωρίζουν στούς Παλαιστίνιους το δικαίωμα να επαναποκτήσουν κι' αυτοί μία πατρική τους γη έστω και με αλυτρωτικές βλέψεις στο Ισραήλ; (βέβαια κατά τα πρότυπα τού κ. Γκλιγκόρωφ δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να βρεθούνε κάποιοι αλύτρωτοι Εβραιο-παλαιστίνιοι).

Γιατί εμάς μας κατηγορείτε για σωβινισμό όταν τολμούμε να υπεραμυνόμεθα της ιστορίας μας και της καταγωγής μας αλλά και -τελικά- της ίδιας της ύπαρξής μας και βιολογικώς και πολιτισμικώς ευρισκόμενοι μάλιστα εν αμύνει; Και βέβαια μη μας πείτε ότι για εμάς δεν αποτελούν κίνδυνο οι Σκοπιανοί ενώ για εσάς θα αποτελεί κίνδυνο το Παλαιστινιακό κρατίδιο, διότι και στις δύο περιπτώσεις είναι οι πιθανές συμμαχίες με τρίτους που καθιστούν επικίνδυνο το αδύνατο και μικρότερο κράτος για την ασφάλεια τού ισχυρότερου και μεγαλύτερου…" Βέβαια τέτοιου είδους ερωτήματα είναι ρητορικά.

Θα ήμασταν εμείς τότε αφελείς και θα τρέφαμε αυταπάτες εάν πιστεύαμε ότι μπορείς τη στιγμή πού ο εχθρός σου, σου έχει προ πολλού κηρύξει τον πόλεμο, να περιμένεις να σου δώσει εξηγήσεις περί τού δικαίου ή άδικου αυτού του πολέμου και των επιδιώξεών του. Μάλλον θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Μεσανατολικό δεν θα μας το λύσουν ο κ. M. HERZFELD και η "Επιστημονική Διεθνής" πού τον πλαισιώνει.

Γι' αυτούς προτεραιότητα έχει η Μακεδονία σήμερα, η Κρήτη αύριο και ποιός ξέρει τι, στη συνέχεια... Ευχαριστούμε αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ !!!
 http://www.tetraktys.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ