Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εκεί στην εφημερίδα το "βήμα" τι τρώτε βαλανίδια;

Η νομίζεται ότι τρώνε οι Έλληνες όλοι; Διαβάστε τι απάντησε το βήμα...
Εμείς θα σχολιάσουμε μόνο τη φράση : Και αφού αξιολόγησε τα πάντα , με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τον τόπο που πηγάζει από την 90χρονη ιστορία του δεν δίστασε να γράψει όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του.

90χρονη δεν την λές...!! Στην Κατοχή η συνεργασία με τους Γερμανούς ήταν δεδομένη και γι' αυτό άλλαξατε όνομα... Η μήπως δεν ήταν έτσι; 

Ο ΤΥΠΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΔΩ:  O Δημοσθένης Κούκουνας και η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ




Ο πιο ανήλικος δοσίλογος:
Βάσος Μαθιόπουλος
Όχι, δεν είναι ακριβές. Ο γνωστός δημοσιογράφος και αγωνιστής δεν καταδικάστηκε ποτέ ως δοσίλογος (το ότι δεν υπήρξε ποτέ ανήλικος διαψεύδεται). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διακατεχόταν από το πνεύμα του δοσιλογισμού κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Αν και μαθητής του γυμνασίου είχε καταφέρει να πάρει επίσημη άδεια από το κατοχικό υπουργείο Παιδείας για να εκδίδει το περιοδικό "Ξεκίνημα της Νειότης", που κυκλοφορούσε ελεύθερα στη Μέση Εκπαίδευση προπαγανδίζοντας το γερμανικό πολιτικό μοντέλο. Εννοείται βέβαια ότι την ίδια εποχή άλλοι μαθητές δεν σκέφτηκαν καν να ζητήσουν άδεια για τα έντυπά τους, για τον απλούστατο λόγο ότι συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση και προτιμούσαν να ασχολούνται με τη σύνταξη ή την έκδοση παράνομων εντύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ