Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Νίκος Γκατζογιάννης-Επικίνδυνος ο Τσίπρας

Σχόλιο: “Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: “Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
Ενα έντονα επικριτικό άρθρο κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «δημαγωγό» και «επικίνδυνο», υπογράφει στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο ομογενής δημοσιογράφος Νίκολας Γκέιτζ.
Το άρθρο ξεκινά αναφέροντας ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας τους, οι Ελληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά».

Ο ομογενής Νίκολας Γκέιτζ επικαλείται το παράδειγμα του Αλκιβιάδη, του «γοητευτικού ανιψιού του Περικλή», ο οποίος ανέλαβε μόλις ο ιστορικός ηγέτης της αρχαίας Αθήνας πέθανε από λοιμό στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αλκιβιάδης «έπεισε τους Αθηναίους να ξοδέψουν τους εναπομείναντες στρατιωτικούς πόρους τους σε μια καταστροφική εκστρατεία στη Σικελία».


Αναφέρεται, επίσης, στον Νίκο Ζαχαριάδη «τον δυναμικό 43χρονο ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει το παράδειγμα τού πολιτικά σοφότερου επικεφαλής των Κομμουνιστών της Ιταλίας, Παλμίρο Τολιάτι, ο οποίος απέτρεψε τους οπαδούς του από ένοπλες συρράξεις μετά από μια απόπειρα δολοφονίας του».
«Ο Ζαχαριάδης ξεκίνησε έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, ο οποίος την κατέστρεψε, ενώ αυτή έβγαινε από την τρομακτική ναζιστική κατοχή».

Το άρθρο αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο στη ρητορική του «κ. Τσίπρα που δεν φορά ποτέ γραβάτα», λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται αυτά που μισούν οι Ελληνες, όπως το πρόγραμμα λιτότητας, για να στήσει έναν πολιτικό λόγο «ανεφάρμοστο».
Τονίζει, μάλιστα, ότι ήταν αυτός «που εξώθησε την Ελλάδα σε εκλογές αρνούμενος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού».
Ο Νίκολας Γκέιτζ επικαλείται εξάλλου στο άρθρο του τη δήλωση ενός στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κόμμα δεν θα έμπαινε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση που δεν θα περιλάμβανε τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι στην περίπτωση αυτή «το κόμμα αυτό θα εξαπέλυε τέτοια αντιπολίτευση που η κυβέρνηση αυτή δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε για μια μέρα».
«Αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενθάρρυνε τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν κυριαρχήσει στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Τσίπρας έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ομάδες της άκρας Αριστεράς που κατέκαιγαν την Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων. Δεν το έκανε ούτε όταν κάποιοι έκαψαν το υποκατάστημα τράπεζας με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων μία έγκυος γυναίκα».

Στο ίδιο άρθρο, εξάλλου, ο ομογενής δημοσιογράφος δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πανέξυπνος τακτικιστής, ο οποίος κατάφερε στις εκλογές της 6ης Μαϊου να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με δυσκολία μπήκε στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές) σε κόμμα που αποκόμισε σημαντικά οφέλη από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Εξάλλου, ο Νίκολας Γκέιτζ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας, παρά τα όποια χαρίσματά του, είναι για τους  Ελληνες σήμερα τόσο επικίνδυνος όσο ήταν οι χαρισματικοί δημαγωγοί του παρελθόντος.
«Αν έρθει στην εξουσία και η Ελλάδα αρνηθεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εκδιωχθεί από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή, τότε οι εργαζόμενοι, δηλαδή οι άνθρωποι τους οποίους ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, θα υποφέρουν περισσότερο. Θα μπορεί να τυπώσει χρήμα, αλλά ο πληθωρισμός θα μειώσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πιο κάτω και από το σημείο που οι Ελληνες φαντάζονται», ανέφερε ο κ. Γκέιτζ και συνέχισε: «Ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου ξενοδοχείου στην Αθήνα μου είπε πως από τη στιγμή που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, το εργατικό του κόστος θα πέσει από το 57% στο 26% του προϋπολογισμού του. Επομένως αυτοί που θα επωφεληθούν από την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι αυτοί εναντίον των οποίων καταφέρεται ο κ. Τσίπρας».
«Ωστόσο πολλοί Ελληνες βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ηγέτη που περίμεναν - τολμηρό, ατίθασο, ατρόμητο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πόσο επικίνδυνος είναι, καθώς έχει ως όραμα μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη και με ένα επίπεδο φτώχειας που οι πολίτες της χώρας δεν έχουν δει εδώ και μισό αιώνα», καταλήγει το άρθρο.
από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης
 Πηγή:apospasma.gr
 http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/138081/Default.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ