Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στους ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ της Κομισιόν: Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα!

Η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα φορολογίας Αλγκρίντας Σεμέτα, δήλωσε σήμερα ότι «τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες, που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε εξάλλου ότι "από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετουνται χωρίς επιφυλαξεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη Eurostat» δήλωσε η Εμερ Τρέινορ.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ. Πηγή


Walter Radermacher : Επομένως η επιτροπή ζήτησε να μας δοθεί άλλο ένα μικρό όργανο, ένα εργαλείο που θα μας επιτρέψει να πάμε σε μιά χώρα και ν' ανοίξουμε τα ντουλάπια και τα ντοσιέ μόνοι μας και με τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ φέραμε στα μέτρα μας το χρέος στην Ελλάδα...

***********************************************

Ζωή Γεωργαντά: Από 3,6% το έλλειμα ο ΓΑΠ το πήγε στο 15% το 2009

***********************************************

Γιώργος Νούλας 17-10-2012 με Ζωή Γεργαντά και Χάρη Τσιλιώτη.

 ************************************************

 Οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί για το Χρέος και το Έλλειμμα

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ