Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Ελληνική ΜΚΟ που Συνυπέγραψε - Το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" (ο πατέρας του Π. Δημητρά, Ηλίας Δημητράς) αναφέρεται ότι υπήρξε υπουργός επί Δικτατορίας..

Ανάμεσα σ αυτούς που συνυπέγραψαν την επιστολή για κινητοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν και ο Παναγιώτης Δημητράς, ως εκπρόσωπος του "Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι" (αρ. 48 στη λίστα των υπογραφών [1]).
Όπως και με τις άλλες οργανώσεις που υπέγραψαν και ο ρόλος αυτής της οργάνωσης φαίνεται αδιαφανής και προβληματικός.
Μαζί με την οργάνωση "Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων" της συζύγου του Ναυσικάς Παπανικολάτου,  συνεπικουρούμενοι και από το Σκοπιανό ακροδεξιό κόμμα «ουράνιο τόξο»
καταγγέλλουν από παλιά το ελληνικό κράτος σε διεθνή συνέδρια και συσκέψεις και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φαινόμενα αντισημιτισμού και κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα της οργάνωσης, «Το Ελληνικό Παρατηρητήριο» είναι μία από τις πέντε ΜΚΟ με ίδιο αντικείμενο που έχει ιδρύσει και  εκπροσωπεί ο Π. Δημητράς και η σύζυγός του.
Οι πέντε οργανώσεις είναι:
-   Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) 
-   Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ)
-   Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ) της οποίας η δραστηριότητα είναι η διαχείριση των προγραμμάτων των παραπάνω ΜΚΟ
-   Το κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τις Μειονότητες στην Ευρώπη - Νοτιανατολική Ευρώπη (CEDIME-SE),
 
-  Το Κονσόρτιουμ Πηγών Πληροφοριών για Μειονότητες (COMIR),
v     Αυτές οι πέντε ΜΚΟ με κοινό αντικείμενο υπογράφουν από παλιά τις διεθνείς καταγγελίες για αντισημιτισμό και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα παραπλανώντας ότι πρόκειται για πέντε διαφορετικές ομάδες δημιουργώντας έτσι την ψευδή εντύπωση για ευρεία βάση των καταγγελιών αυτών.

Καρπός των άοκνων διεθνών καταγγελιών και παρεμβάσεων για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα από τον ιδρυτή αυτής της πεντακέφαλης ΜΚΟ φαίνεται να είναι το νομοσχέδιο ποινικοποίησης της γνώμης και της ιστορικής έρευνας που ήρθε στη δημοσιότητα τον περασμένο Μάρτιο.
Από ό,τι φαίνεται από την ιστοσελίδα του, στο «Παρατηρητήριο» εκτός από τη σύζυγο του Παναγιώτη Δημητρά, τη Ναυσικά Παπανικολάτου, μέλος του "Παρατηρητηρίου" είναι ή ήταν και ο πατέρας του Ηλίας Δημητράς, (για τον οποίο   και εκδιώχθηκε από την Πάντειο όπου ήταν καθηγητής γιατί παγίδεψε επιστημονικό του συνεργάτη, μέλος του Δημοκρατικού αγώνα, στο γραφείο του όπου τον περίμεναν άντρες της γενικής ασφάλειας και τον συνέλαβαν.) [2]
 Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλα συγγενικά πρόσωπα ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται ως μέλη της οργάνωσης. 

Οι μειονότητες τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζει το ελληνικό κράτος κατά το «ελληνικό παρατηρητήριο» είναι κυρίως η Μακεδονική, η Τουρκική και η Αλβανική. 
Ανάμεσα στις
παραβιάσεις αυτές είναι και η παρεμπόδιση της διδασκαλίας της Μακεδονικής, Τουρκικής και Αλβανικής γλώσσας.

Μολονότι  τέτοιες μειονότητες δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος, αλλά ούτε και από άλλον διεθνή οργανισμό,
η μόνη μειονότητα που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι η Μουσουλμανική  (η οποία αντιπροσωπεύεται και στην ελληνική Βουλή), 
το Ελληνικό Παρατηρητήριο έχει κυκλοφορήσει πολυτελές βιβλίο με τίτλο «DENYING ETHNIC IDENTITY, the Macedonians of Greece (
Μακεδόνες της Ελλάδος. Τους αρνούνται την εθνική τους ταυτότητα)
στο οποίο εκθέτει την καταπίεση των μειονοτήτων αυτών και συντάσσει εκθέσεις παραβιάσεων οι οποίες υιοθετούνται μετέπειτα από το State Department.
Ερωτήματα εγείρονται κατά πόσον ο "οίστρος" της οργάνωσης για τα θέματα αυτά είναι άσχετος με τα γνωστά σχέδια για κατακερματισμό των Βαλκανίων του βασικού χρηματοδότη της οργάνωσης και βασικού συντελεστή της μητρικής οργάνωσης του Διεθνούς Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι: του γνωστού κερδοσκόπου Σόρος.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης βασικός χρηματοδότης της είναι το Open Society Institute (ίδρυμα ανοιχτής κοινωνίας) του Σόρος. 
Ο ίδιος δε ο Σόρος συμπεριλαμβάνεται και στη μακρά λίστα αυτών που χρηματοδοτούν την διεθνή οργάνωση με πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια. 
Άλλοι χρηματοδότες στην κατηγορία αυτή είναι το ίδρυμα Rockefeller,
το ίδρυμα Ford, το ίδρυμα Levy and Shelby White για το οποίο υπάρχουν κατηγορίες για παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων,
κάποιοι άλλοι που είναι και βασικοί χρηματοδότες του Human Rights Watch Ισραηλινών ενδιαφερόντων. [3]
Ο Σόρος είναι επίσης και ο βασικός συντελεστής της μητρικής οργάνωσης του Διεθνούς Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, το παρακλάδι του οποίου στη Ρωσία έχει επανειλημμένα επίσημα κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με βρετανούς πράκτορες και χρηματοδότηση από τη Βρετανική πρεσβεία.

Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση ενός άλλου χρηματοδότη του ελληνικού παρατηρητηρίου, η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov ο οποίος σε δημόσιο φόρουμ  υποστήριζε ότι
«η  Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία 
στους Έλληνες θα απομείνει ο μικρός βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική».  [4] 
Η οργάνωση έχει κατηγορηθεί και για κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων  προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στόχους των χρηματοδοτών της.  [5]

Αυτή είναι εν ολίγοις η ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση που υπέγραψε την επείγουσα έκκληση για επέμβαση στη Λιβύη επιβεβαιώνοντας αυτά που απλά της είπαν να επιβεβαιώσει.

Στη μαρτυρία αυτής της ΜΚΟ και των άλλων των παρόμοιων μ αυτήν στηρίχθηκαν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που οδήγησαν στον πόλεμο στη Λιβύη. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα των λεγόμενων διεθνών οργανισμών, του ΟΗΕ και των λοιπών που κουμαντάρουν τον κόσμο σήμερα.



[5] http://www.tsantiri.gr/ethnika-themata/o-soros-chrimatodoti-anthellinikes-mko-entos-tis-elladas.html
 Αγης Γηος1

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ Π.ΔΗΜΗΤΡΑΣ ''ΕΦΙΑΞΕ'' ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΚΟ!! ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ


Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας, μια νεοσύστατη ένωση προσώπων, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με στόχο την ευρύτερη εκκοσμίκευση του νεοελληνικού κράτους. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν, τ'; αυτονόητα διαβάστε την επιστολή:
"Κύριο Γιώργο Παπανδρέου
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κοιν: Κύριο Παύλο Γερουλάνο - Υπουργό Πολιτισμού, Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου - Υπουργό Παιδείας, Κύριο Χάρη Καστανίδη - Υπουργό Δικαιοσύνης, Κύριο Γιάννη Ραγκούση - Υπουργό Εσωτερικών, Κύριο Γιώργο Καμίνη - Συνήγορο του Πολίτη
27 Ιανουαρίου 2010
Κύριε Πρόεδρε
Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) είναι Ένωση Προσώπων που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2010, έχει μέχρι τώρα 65 μέλη, και έχει ως στόχους την προώθηση μιας εκκοσμικευμένης και ανθρωπιστικής θεώρησης των πολιτιστικών, κοινωνικών και ηθικών αξιών και να εργαστεί για την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο.
Ο πυρήνας των ιδρυτικών μελών της περιλαμβάνει γυναίκες και άνδρες πολίτες που, από το 2008, έχουν θέσει στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, περιλαμβανομένου του Συνηγόρου του Πολίτη, τα θέματα:
  1. απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, παράλληλα με την κατάργηση της προσευχής και του εκκλησιασμού σε ώρες σχολείου, της υποχρέωσης δήλωσης θρησκεύματος ως προϋπόθεση απαλλαγής από τα θρησκευτικά, καθώς και της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια,
  1. απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα δικαστήρια, τα οποία ήδη αποφάνθηκαν πως το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης,
  1. αφαίρεσης της αναγραφής του θρησκεύματος στις αιτήσεις έκδοσης ή ανανέωσης άδειας παραμονής αλλοδαπών και
  1. κατάργησης της προσευχής κατά την έναρξη των προγραμμάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι ενέργειες αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί, σχολιασθεί εκτενώς από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και αποτελέσει αντικείμενο οξύτατων επιθέσεων από την Εκκλησία της Ελλάδας. Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου της στην Ελλάδα για την πληροφόρηση σε θέματα διακρίσεων, ζήτησε και πήρε από εμάς λεπτομερειακή πληροφόρηση. Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναφερόμενων ενεργειών μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?
Για αυτό δοκιμάσαμε έκπληξη όταν πληροφορηθήκαμε πως χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρατε πως «Το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων ...; δεν έχει τεθεί στην Ελλάδα. Υπάρχει παράδοση παρουσίας των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία μας, αλλά αυτό δεν έχει αποτελέσει πρόβλημα». Παράλληλα, εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την τοποθέτησή σας επί της ουσίας του θέματος: «Το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων είναι ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο θέμα. Όταν υπάρχουν θέματα που δημιουργούν αντιπαραθέσεις, αντί να τα εντείνουμε και να πολώνουμε τις κοινωνίες μας, πρέπει να αναζητούμε τρόπους αμοιβαίας κατανόησης ...; Καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες γίνονται πολυ-εθνοτικές και πολυ-θρησκευτικές, η ευθύνη των πολιτικών είναι να χειρίζονται τα θέματα αυτά με σεβασμό, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την παράδοση και τα δικαιώματα όλων. Η ανεύρεση της σωστής ισορροπίας δεν είναι εύκολη, αλλά γι'; αυτό είμαστε εδώ.»
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για μια συνάντηση με σας ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ορίσετε ώστε να αναζητηθούν οι τρόποι αμοιβαίας κατανόησης για την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως έχουν ερμηνευθεί κατ'; επανάληψη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του οποίου έχει ήδη ενσωματώσει στο γνωμοδοτικό του έργο, τουλάχιστο από το 2007,  το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ