Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ένα Αποκαλυπτικό Άρθρο για την Ελλάδα


«Φυτεύουν πράκτορες της Πρεσβείας στις εφημερίδες, Διασπορά πρακτόρων

Αναδιατάσσουν τους πράκτορές τους στα ελληνικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί, τοποθετώντας τους σε θέσεις-κλειδιά τηλεοπτικών σταθμών και πρωτίστως εφημερίδων σ’ αυτή τη φάση. Τους μετακινούν μεθοδικά από το ένα έντυπο στο άλλο, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής των αμερικανικών θέσεων.

Έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι σχέσεις τους με ορισμένους εκδότες δεν αρκούν για να τους διασφαλίσουν το πέρασμα της αμερικανικής γραμμής και των αρχών που σταδιακά θα διαμορφώσουν μια ελληνική κοινή γνώμη ευνοϊκή προς τις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί ασχολούνται μεθοδικά με το να διασπείρουν τους πράκτορές τους στον ευρύτερο δυνατό αριθμό εντύπων, αποφεύγοντας άχρηστες υπερσυγκεντρώσεις ανθρώπων τους σε ορισμένα έντυπα, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

Το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ελληνικών εφημερίδων πολιτικής επιρροής έχει περιέλθει σε φάση «τέλους εποχής» λόγω εξάντλησης των βιολογικών ορίων των περισσότερων παραδοσιακών εκδοτών και λόγω υπέρογκων χρεών, διευκολύνει τα μέγιστα τα σχέδια των Αμερικανών.

Αλλαγές κυοφορούνται και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ. Κυκλοφορούν ήδη αρκετές φήμες και πληροφορίες για μυστηριώδεις υπεράκτιες εταιρείες που γίνονται κάτοχοι αξιόλογων ποσοστών του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ. Η ουσία είναι πως ο αμερικανικός έλεγχος επί ελληνικών μέσων ενημέρωσης ουδέποτε ήταν τόσο ισχυρός όσο σήμερα, αν πιστέψει κανείς τα όσα λέγονται. Πρόκειται για εξέλιξη με μοιραίες πολιτικές επιπτώσεις».
Κυριακή 1η Απριλίου



Ø     Μια Διαφωτιστική Ευχετήρια Κάρτα
Η παρακάτω εικόνα είναι από την πρωτοχρονιάτικη κάρτα του Αμερικανικού δικτύου ειδήσεων Fox News (ιδιοκτησίας του Rupert Murdoch), βλ. Εδώ




Στην εικόνα οι αναβάτες στα τέσσερα έλκηθρα είναι τα τέσσερα δημοφιλή δίκτυα ειδήσεων των ΗΠΑ με διεθνή εμβέλεια:

το Fox News απεικονιζόμενο με μια αλεπού καρτούν (Fox σημαίνει αλεπού) και τα δίκτυα ABC, NBC και CBS απεικονιζόμενα με καρτούν που φέρουν το λογότυπό τους, βλ. παρακάτω εικόνες




Στην πλαγιά αριστερά αναβάτες χωρίς έλκηθρο να κοιτούν αυτούς στα έλκηθρα είναι τα δίκτυα CNN και MSNBC.

Tα έλκηθρα των ειδησεογραφικών δικτύων τα σέρνουν τα πρόβατα τηλεθεατές και αναγνώστες αυτών των δικτύων.

Στο πίσω μέρος της κάρτας υπάρχει ποίημα για την πρωτιά του Fox news που κάνει σκόνη τα άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Την κάρτα αυτή δεν την έστειλε το Fox News στα πρόβατα που έχει ζέξει να σέρνουν το έλκηθρο του.
Την έστειλε σ΄ αυτούς που είναι οι αναβάτες. 
 
Είναι γραμμένη στη γλώσσα που μιλούν μεταξύ τους οι αναβάτες και όχι σ αυτήν που μιλούν για να ακούν τα πρόβατα πελάτες.


Μια Εξήγηση: MME και CIA 


Σ ένα αρχειοθετημένο κλιπ διαφόρων ακροάσεων του Κογκρέσου αποκαλύπτεται ότι η CIA φυτεύει ιστορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον υπόλοιπο κόσμο
Υπάρχει ο παρακάτω διάλογος::    [1]


Ερώτηση: Έχετε ανθρώπους που πληρώνονται από τη CIA οι οποίοι αρθρογραφούν σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας;
Απάντηση: Πράγματι, έχουμε ανθρώπους που υποβάλλουν άρθρα σε αμερικανικές εφημερίδες.
Ερώτηση: Έχετε ανθρώπους που πληρώνονται από τη CIA, οι οποίοι εργάζονται για τα τηλεοπτικά δίκτυα;
Απάντηση: Αυτό νομίζω ότι υπεισέρχεται σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες που πρέπει να τεθούν σε ειδική συνεδρίαση. (έτσι το κοινό δεν ακούει ότι ελέγχουμε όλα τα δίκτυα)
Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό συνέβαινε στη δεκαετία του 1950, είναι πολύ πιθανό ότι σήμερα θα συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Η CIA και οι άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ελέγχουν κυριολεκτικά τα εταιρικά ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ