Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο ΥΠΕΞ του Τσίπρα -τι ΠΑΣΟΚ τι ΣΥΡΙΖΑ!...ο Γιώργος Αϋφαντής

Είναι η σκιά του Αλέξη Τσίπρα στα διπλωματικά θέματα.

 Πρόκειται για τον αφανή ενορχηστρωτή όλων των τελευταίων διεθνών επαφών του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον υπεύθυνο για την προετοιμασία βασικών ταξιδιών του ηγέτη της αριστεράς σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία. 

Όσοι τον γνωρίζουν θεωρούν πως σίγουρα θα είναι ο αυριανός υπουργός Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Γιώργο Αϋφαντή. Τον πρώην στενό σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου που ξεκίνησε την πορεία του ως αγαπημένο παιδί του Ανδρέα και που διακρίνεται στη φωτό δεξιά με τα γυαλιά. 

Έναν Πασόκο «καριέρας» τον οποίο ασμένως ο Αλέξης Τσίπρας «υιοθέτησε» με έναν και μοναδικό σκοπό. Να σπάσει το διεθνές εμπάργκο στο οποίο τον έχει υποχρεώσει η αντιευρωπαϊκή στάση του. Από τη μεριά του, ο διπλωμάτης καριέρας «παίζει τα ρέστα του» καθώς πιστεύει πως ήλθε η ώρα να γευτεί κι αυτός το νέκταρ της εξουσίας και μάλιστα από ένα διακεκριμένο πόστο όπως αυτό του υπουργού Εξωτερικών. Έστω κι αν θα πρέπει να ποντάρει «εξωσυστημικά» με το κόμμα των δεκάδων συνιστωσών και των ανθρώπων που λοξοκοιτούν προς την άκρα αριστερά.
Ποιος είναι όμως ο ουρανοκατέβατος μυστικοσύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα που ποντάρει όλα του τα λεφτά στην άνοδο του αντισυστημικού κόμματος στην εξουσία; 
 Μέχρι την άνοιξη θα έλεγε κανείς πως ο Γιώργος Αύφαντής ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα του λεγόμενου διπλωματικού κατεστημένου.  
Με θητεία στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος και τον βοήθησε σημαντικά στην καριέρα του αφού υπήρξε ένα δικό του παιδί, σύντομα «κληροδοτήθηκε» στον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο. «Πάρε τον. Είναι καλό παιδί και δικός μου» φέρεται να είχε πει ο Ανδρέας στον γιο του, ο οποίος αμέσως ενέταξε τον χρήσιμο «Γιώργο» στη στενή του ομάδα. Με αφοσίωση και πνεύμα ευγνωμοσύνης για όσα το ΠΑΣΟΚ και η οικογένεια Παπανδρέου του έδωσαν, επί σειρά ετών ο διπλωμάτης αποτέλεσε έναν αφανή (όπως εξάλλου πάντοτε του αρέσει) άνθρωπο του πυρήνα ΓΑΠ. 
Ήταν άνθρωπος με ευνοϊκές μεταθέσεις όπως για παράδειγμα στο προξενείο του Βανκούβερ, και με γρήγορη ανέλιξη. Ε δεν ήταν και μικρό πράγμα να είσαι δίπλα στους …Κένεντι της Ελλάδας. Τόσο καλή υπήρξε η σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου που σύντομα βρέθηκε και στην ομάδα χάραξης της εξωτερικής πολιτικής του αντιπολιτευόμενου τον Κώστα Καραμανλή ΠΑΣΟΚ.

Η κόντρα με τον Δρούτσα και το άδειασμα του

Όμως κάπου εκεί άρχισε να «στραβώνει» το πράγμα. Η χημεία του με τον μετέπειτα ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα και η διχόνοια για το ποιος από τους δύο θα έχει τη στενότερη επαφή με τον μετέπειτα πρωθυπουργό, σύντομα οδήγησε τον διπλωμάτη εκτός Παπανδρεϊκού πυρήνα. 


Εξάλλου με τον φον Δρούτσα της καμαρίλας και των ευρωπαϊκών υποκλίσεων ήταν δύσκολο να τα βάλει. Κάπως έτσι, περισσότερο απογοητευμένος για τον αποκλεισμό του από τους ‘συντρόφους’ του παρά από τις λοξοδρομήσεις στην εξωτερική πολιτική της ανεκδιήγητης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Αϋφαντής κήρυξε το δικό του αντάρτικο. Και το έκανε μέσα από το αγαπημένο του Βήμα. 

Κι όταν λέμε Βήμα, αναφερόμαστε φυσικά στην εφημερίδα- ναυαρχίδα του ΔΟΛ. 
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως λίγο αργότερα, ο ίδιος ο διπλωμάτης παρέα με την επιστήθια φίλη του Σταύρου Ψυχάρη Μαρία Δαμανάκη θα είναι αυτός που θα φέρει σε επικοινωνία τον μεγαλοεκδότη με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Πιο συγκεκριμένα, ήταν στα μέσα του 2010 όταν ο διπλωμάτης σε άρθρο του στο Βήμα στηλίτευε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μίλησε ανοικτά στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας. Η δημόσια αυτή παρέμβαση του έδωσε αφορμή στον άσπονδο εχθρό του Δημήτρη Δρούτσα να παραπέμψει τον κ. Αϋφαντή στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της προσωρινής ή οριστικής παύσης του ως συμβούλου πρεσβείας Α, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) και προξένου της Ελλάδος στο Βανκούβερ.  

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως αυτή η απόφαση του τότε υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε την παρέμβαση της ΝΔ και του τότε τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου. Ο νυν υπουργός αμύνης κατήγγειλε τότε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για τη …φίμωση Αϋφαντή. Που να ήξερε ο κ. Παναγιωτόπουλος πως δύο χρόνια αργότερα, αυτός που υπερασπιζόταν θα έστρεφε τα βέλη του και κατά της ΝΔ.

Βλέπει εμφύλιο πόλεμο ο …ινστρούχτορας
 

Αριστερός από τα 16 του χρόνια, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης δεν έκρυψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Βέβαια στους Πασόκους έλεγε πως είανι σοσιαλιστής, όμως είπαμε: τι ΠΑΣΟΚ τι ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Γιώργος Αϋφαντής σήμερα δίνει τις τεχνοκρατικές συμβουλές του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στο θέμα της ΑΟΖ, το οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η τοποθέτηση του κύριου Αϋφαντή ήταν προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, το γραφείο του δεν βρίσκεται στην πλατεία Κουμουνδούρου αλλά στη Βουλή. 

Το πέρασμα του μάλιστα στο Εντευκτήριο της Βουλής δεν πέρασε απαρατήρητο το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων, αφού εμφανίστηκε φορώντας ένα καπελάκι του μπέιζμπολ και σπορ ντύσιμο. Κάποιοι λένε πως το κλίμα αριστερίλας της Κουμουνδούρου ‘δεν του πάει». Κάποιοι άλλοι λένε πάλι πως «φοβάται τη γιούχα από τα εξαγριωμένα με τον εισοδισμό των Πασόκων στελέχη της άκρας αριστερής πτέρυγας του κόμματος. 
 Όπως και να έχει μεγάλο ενδιαφέρον έχει η άποψη που προσωπικά ανήρτησε ο διπλωμάτης σε άρθρο του περασμένου Μάρτη του σχολιαστή του Βήματος κ. Μαλούχου. Ο διπλωμάτης καριέρας σαν να επρόκειτο για τον τελευταίο πολίτη είχε αναφερθεί σε «ιερό μένος των σχολιαστών κατά του Μαλούχου και επιθέσεις ad hominem που φανερώνουν τον εμφύλιο που έχει ήδη αρχίσει» ! 
Με τέτοια μυαλά άραγε θα μας ασκήσει εξωτερική πολιτική ο εν λόγω «ινστρούχτορας» του Αλέξη Τσίπρα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ - See more at: http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/83771/Default.aspx#sthash.9csCZ0aM.dpuf


Συνονόματος με τον Στρατηγό. Το αναφέρει στο βίντεο!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ