Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ υπερασπίζεται τον Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον πρώην σύμβουλο της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, λέγοντας...
 
Ό τι η αποκάλυψη των προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης είχε αποδειχθεί "ωφέλιμη".

Μιλώντας σε μια κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωση στην Ατλάντα, που καλύφθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, ο Κάρτερ επέκρινε επίσης την εγχώρια κατασκοπεία της NSA ως επιζήμια για τον πυρήνα των αρχών του έθνους.

"Η Αμερική δεν έχει μια λειτουργούσα δημοκρατία σε αυτό το σημείο στο χρόνο", δήλωσε ο Κάρτερ.
Κανένα αμερικανικό μέσο δεν παρέστη στην ομιλία του Κάρτερ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κάποιο σκεπτικισμό, γύρω από την ακρίβεια του δημοσιεύματος της Der Spiegel. Αλλά η στάση του Κάρτερ, είναι σε συμφωνία με τις παρατηρήσεις που έχει κάνει για τον Σνόουντεν και το ζήτημα των πολιτικών ελευθεριών στο παρελθόν.

Τον Ιούνιο, ενώ ο Σνόουντεν έστελνε αιτήσεις ασύλου από το αεροδρόμιο της Μόσχας, ο Κάρτερ φάνηκε να στηρίζει τις προσπάθειές του να παραμείνει έξω από τις φυλακές των ΗΠΑ.

"Είναι προφανές ότι παραβίασε τους νόμους της Αμερικής, κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνος, αλλά νομίζω ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην Αμερική έχει ξεπεράσει τα όρια", 
είπε στο CNN, προσθέτοντας ότι τα έθνη έχουν δικαίωμα να προσφέρουν άσυλο στον Σνόουντεν. 
"Νομίζω ότι η μυστικότητα γύρω από αυτήν την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ήταν υπερβολική, έτσι νομίζω ότι το να έρθει στην δημόσια προσοχή, ήταν πιθανώς, σε μακροπρόθεσμη βάση, ευεργετικό".
ΠΗΓΗ

Σχόλιο: Βάζει σε δοκιμασία την υγεία του, ερχόμενος σε σύγκρουση με τα ΚΑΡΤΕΛ!.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ