Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Walter Radermacher: Ακατανόητη για την Ευρώπη η δίωξη Γεωργίου *5 ΆΡΘΡΑ απαντήσεις στους απατεώνες της Ευρώπης!!....

ΟΤΑΝ ΟΙ Α-Π.......ΝΕΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ!......ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!........

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

«Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός» και «δύσκολο να κατανοήσουμε εκτός Ελλάδας» δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), κ. Β. Ράντερμαχερ αναφορικά με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Αν. Γεωργίου. Παράλληλα, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» ο κ. Ράντερμαχερ αναφέρει ότι υπάρχουν κι άλλες νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ σημειώνει ότι από την κρίση διαπίστωσε πως «οι πελάτες μας βρίσκονται τόσο στο Σίτι του Λονδίνου, όσο και στη Γουόλ Στριτ. Οχι μόνο στην Πλατεία Συντάγματος».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί στον κ. Γεωργίου, ο επικεφαλής της Eurostat δήλωσε ότι «για πρώτη φορά, υπάρχει γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο οποίος κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνική προσέγγιση, όχι πολιτική και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ό,τι αφορά τους αριθμούς». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιδαν λανθασμένα στοιχεία, δεν ενοχλούνται διόλου. Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη».

Αναφορικά με το παρελθόν της Ελλάδας στην παροχή των στατιστικών στοιχείων, ο κ. Ράντερμαχερ υποστήριξε «κάθε φορά που ζητήσαμε από τις ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λάβαμε επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά». Και παραδέχτηκε ότι «δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αυτό το κενό στη νομοθεσία καλύφτηκε μόνο το 2010».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναγκαιότητα περαιτέρω νομοθετικών τροποποιήσεων, ο επικεφαλής της Eurostat ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας που αφορά τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε, τον Ιούνιο, νέα νομοθεσία. Πρόκειται να δημιουργηθούν νέοι κανόνες οι οποίοι να εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα τα οποία χρησιμοποιούνται σε αυτήν την περίπτωση, είναι συγκρίσιμα και φερέγγυα».

Πάντως, ο κ. Ράντερμαχερ υποστήριξε ότι «θα θέλαμε μία προσέγγιση λιγότερο κυρωτική και περισσότερο προληπτική και με αυτό το πνεύμα διεξάγουμε συζητήσεις σε βάθος». Επίσης, αναγνώρισε ότι «σήμερα, οι στατιστικές δεν αποτελούν μόνο προϊόν προς όφελος των εσωτερικών μας πελατών (κρατών-μελών): η ελληνική περίπτωση αποκάλυψε ότι οι πελάτες βρίσκονται τόσο στη Σίτι του Λονδίνου όσο και στη Γουόλ Στριτ. Οχι μόνο στην Πλατεία Συντάγματος».

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΥ  Ανδρέα Γεωργίου ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ Τζἐφρυ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!..... 

 Ήταν και στην ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ. Ο Α. Γεωργίου - υποστήριξε ότι παραιτήθηκε από το ΔΝΤ στις 16 Ιουλίου 2010, ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΛΣΤΑ στις 2 Αυγούστου 2010, ενώ παραιτούμενος πήρε άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2010 δηλώνοντας ότι δεν θα επανέλθει στο ΔΝΤ.





Καταθέτουν Παπακωνσταντίνου, Ράντερμαχερ για τα greek statistics


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ