Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιός ασκεί Εξωτερική πολιτική για λογαριασμό της Ελλάδας; Μία ΜΚΟ!.... Αυτή η ΜΚΟ με τον Ο.Η.Ε. προωθεί το σχέδιο ΑΝΑΝ 2 με πρωτοβουλίες τουλάχιστον ύποπτες!....

Την Διακήρυξη παρουσίασε ο κ. Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης ....
Γεννήθηκε στη Μίνθη Ολυμπίας το 1950.

Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάπτυξη.

Συμμετέχει στο κίνημα της αριστεράς από τα χρόνια της χούντας ως μέλος της ΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Από το 1982 ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και για λίγους μήνες το 1991 μέλος του Π.Γ.

Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του, της ΚΠΕ του κόμματος συνεχώς από το 1991 με ευθύνη για τις Διεθνείς Σχέσεις. Τον Φεβρουάριο του 2008 επανεκλέχτηκε στην Κεντρική Πολιτκή Επιτροπή και στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική.

Την περίοδο 1981-1991 υπήρξε Γ.Γ. της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και μέλος διεθνών φιλειρηνικών οργανώσεων. Εξακολουθεί να συμμετέχει στο Ευρωπαίκό Δίκτυο για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Υποψηφιος Δήμαρχος Βύρωνα στις εκλογές του 1998.

Συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά κοινωνικές οργανώσεις. Είναι πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Το πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10 πμ της 7-9-2014 η υποδοχή του "Πλοίου της Ειρήνης" στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων εξωτερικού στον Πειραιά.
Χαιρέτησαν ο κ Πάνος Τριγάζης πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ που περιέγραψε τον φιλειρηνικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας και η κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου που τόνισε το αντιπυρηνικό μήνυμα των ταξιδιών του "Πλοίου της Ειρήνης". Εκ των διοργανωτών ο πρόεδρος των "Φίλων της Φύσης" Κώστας Φωτεινάκης δήλωσε ότι "ο μεγαλύτερος εχθρός της φύσης και της ανθρωπότητας είναι ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί, και ιδιαίτερα πυρηνικά όπλα και εργοστάσια. Ποτέ πια φασισμός - Ποτέ πια πόλεμος - ΟΧΙ σε όλα τα πυρηνικά. Ειρήνη και συνεργασία των λαών"

*****************************************************
Ο βουλευτής Πειραιά και πρόεδρος του "Λιμανιού της αγωνίας" κος Θοδωρής Δρίτσας πάντα στην πρώτη γραμμή του φιλειρηνικού κινήματος. κοπέλλα που κρατά το πανό εκπρόσωπος των τρουρκοκυπρίων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο.

Η επίσκεψη κατέληξε με επίσκεψη εκπροσώπων του Πλοίου και των διοργανωτών στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου και ο εκπρόσωπος του πλοίου της Ειρήνης .

ΠΟΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ  ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΙΤΣΑ; 

Στο πλοίο θα επιβιβασθούν και θα ταξιδεύσουν μέχρι την Κων/πολη 4 τουρκοκύπριοι και 4 ελληνοκύπριοι νεολαίοι και με τη συμμετοχή του Πάνου Τριγάζη θα συζητήσουν εν πλω το θέμα της επίλυσης του Κυπριακού στα πλαίσια του ΟΗΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ