Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΦΑΚΕΛΛΟΣ: Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!...ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ !.....




Σ.Βούλτεψη, Σ.Κόκκαλης και Α.Μαρτίνος μάρτυρες για τα περί “ΚΟΥΜΠΑΡΑ” των Βουλευτών- Να ανοιχτούν οι Λογαριασμοί όλων τους ζητά ο Π.Καμμένος!

Την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφια Βούλτεψη καθώς και τους επιχειρηματιες Ανδρεα Μαρτινο και Σωκράτη Κόκκαλη καλεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρες ο εισαγγελεας Παν. Παναγιωτοπουλος που διερευνά τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Οι δυο επιχειρηματίας καλούνται καθώς σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους φέρεται να ειπώθηκαν σύμφωνα με δημοςιευμα της εφημερίδας Kontra News, τα περί “Κουμπαρα” για δωροδοκία βουλευτών.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας

Ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών που έχουν όλοι οι βουλευτές. Ο κ. Καμένος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για πιέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος αλλά και βουλευτές του κόμματός του, δύο εκ των οποίων, όπως είπε, αποχώρησαν.

 Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε πάντως από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα και ο κ. Καμένος μίλησε για “φωτογραφικές” τροπολογίες που προωθήθηκαν για να ευνοηθούν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και ΜΜΕ. 

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Καμένος δήλωσε: ” Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατάθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι ένα συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. 

Οι δυο έμειναν και για δυο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. 

Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του ΑΠ δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις”.

*******************************************************************

Ισίδωρος Ντογιάκος: Ο εισαγγελέας που "ρουφούσε" κρατικό χρήμα και είχε θέσεις δίπλα σε Υπουργούς κάνοντας τη... "βρόμικη δουλειά"!

Το 2007 ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης είχε αποκαλύψει τις διασυνδέσεις και τον ρόλο του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ως όργανο της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος σήμερα ζήτησε επιτακτικά - και σε διαφωνία με τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου - την προφυλάκιση της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια.

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το αποκαλυπτικό άρθρο:

Σύµβουλος του υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα-αποσπασµένος στο υπουργείο- διατέλεσε επί δύο, περίπου, χρόνια ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, συµµετέχοντας παράλληλα σε τέσσερις διαφορετικές έµµισθες νοµοπαρασκευαστικές επιτροπές και ασκώντας τα καθήκοντά του στο δικαστικό σώµα!

Η νέα αυτή αποκάλυψη εγείρει σοβαρές υποψίες για ευθείες επιρροές της πολιτικής ηγεσίας στη ∆ικαιοσύνη, καθώς ο κ. Ντογιάκος συνέταξε το πόρισµα βάσει του οποίου ασκήθηκε την Τετάρτη εν µέσω συζητήσεων και αντιδράσεων για την έκθεση Ζορµπά και το σκάνδαλο των οµολόγων δίωξη-εξπρές για τέσσερα αδικήµατα κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Κίνηση που ερµηνεύθηκε ακόµη και από κυβερνητικά στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ως «κίνηση συµψηφισµού» των πολιτικών ευθυνών που εντόπισε στην έκθεσή του ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυµα βρόµικου χρήµατος, κ. Γιώργος Ζορµπάς.

Ο ύποπτος πολιτικά χρόνος κατά τον οποίο ο κ. Ντογιάκος ολοκλήρωσε την έρευνά του και διαβίβασε τη δικογραφία για την άσκηση διώξεων σχετικά µε την υπόθεση της αγοραπωλησίας του οµολόγου του Ταµείου Εθνικής Οδοποιίας κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου ήρθε να προστεθεί στην ενέργεια του προϊσταµένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργου Κολιοκώστα, ο οποίος επιχείρησε να «ακυρώσει» το πόρισµα Ζορµπά. Και όπως στην περίπτωση της κόρης του τελευταίου -η οποία έτυχε προνοµιακού διορισµού στη Βουλή µε ενέργειες της κυβέρνησης- και τους γιους του τέως προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωµύλου Κεδίκογλου και του γραµµατέα του υπουργείου ∆ικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Πανούρη (που συµµετείχαν σε νοµοπαρασκευαστικές επιτροπές), και ο κ. Ντογιάκος φαίνεται πως έτυχε ιδιαίτερης µεταχείρισης από την κυβέρνηση, όντας προσωπικός σύµβουλος του κ. Παπαληγούρα.

Ο κ. Ντογιάκος αποσπάστηκε στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης µε απόφαση του κ. Παπαληγούρα το καλοκαίρι του 2004, εν µέσω Ολυµπιακών Αγώνων. Στο υπ’ αριθµόν Γ225/30.8.2004 ΦΕΚ αναφέρεται επί λέξει: «Μετά από πρόταση του υπουργού ∆ικαιοσύνης αποσπάται για ένα έτος στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης ο Ισίδωρος Ντογιάκος, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, για να παρέχει συνδροµή στο νοµοπαρασκευαστικό έργο του Υπουργείου και επιστηµονική υποστήριξη επί εξειδικευµένων νοµικών θεµάτων και θεµάτων σχετικών µε την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών».

Ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν ήταν µόνο προσωπική επιλογή του κ. Παπαληγούρα, αλλά επιπλέον ο πρώτος εν ενεργεία δικαστικός που επέλεξε ως σύµβουλό του ο υπουργός(όπως έχει δικαίωµα, σύµφωνα µε νόµο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ). Η δε τοποθέτησή του έγινε µόλις 20 µέρες µετά την προαγωγή του από εισαγγελέας Πρωτοδικών σε αντεισαγγελέα Εφετών (ΦΕΚ Γ209/10.8.2004). Σύµφωνα εξάλλου µε πληροφορίες, ο κ. Παπαληγούρας ανανέωσε την ετήσια αρχικά θητεία του κ. Ντογιάκου, και έτσι ο αντεισαγγελέας Εφετών άφησε τη θέση του στο υπουργείο (δηλώνοντας παραίτηση) λίγους µήνες πριν.

Πού μετείχε ο Ντογιάκος

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ήταν έµµισθος σε τέσσερις επιτροπές. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο, ο αντεισαγγελέας ορίστηκε επίσης µε αποφάσεις του κ. Αναστάση Παπαληγούρα ως έµµισθο µέλος των εξής νοµοπαρασκευαστικών επιτροπών:
1- Για «την προσέγγιση, την αµοιβαία αναγνώριση και την εκτέλεση ποινικών κυρώσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (υπ’ αριθµόν 96404/2004 απόφαση του υπουργού ∆ικαιοσύνης - ΦΕΚ Β1414 /15.9.2004). Στην επιτροπή που έπρεπε να ολοκληρώσει τις εργασίες της εντός ενός µηνός συµµετείχαν άλλα δύο µέλη και ο συνολικός προϋπολογισµός των αµοιβών τους ήταν 2.300 ευρώ.
2- Για «τον καθορισµό των µέσων και του τόπου καταστροφής των ναρκωτικών» (υπ’ αριθµόν 138021/2004 απόφαση του υπουργού ∆ικαιοσύνης - ΦΕΚ Β1824 /9.12.2004). Συµµετείχαν ακόµη εννέα µέλη που έπρεπε να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εντός τριών µηνών και ο συνολικός προϋπολογισµός των αποδοχών τους ορίστηκε σε 20.000 ευρώ.
3- Για «την πρόληψη και αντιµετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας» (υπ’ αριθµόν 32456/2005 του κ. Παπαληγούρα - ΦΕΚ Β466 /11.4.2005). Στην ίδια επιτροπή συµµετείχε και η κυρία ∆ήµητρα Παπαδοπούλου-Κλαµαρή, συγγενής του κ. Νικόλαου Κλαµαρή, νοµικού συµβούλου του πρωθυπουργού, και άλλα τέσσερα µέλη. Το έργο της έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός τριών µηνών και ο προϋπολογισµός των αµοιβών ανερχόταν σε 10.500 ευρώ. Ο κ. Παπαληγούρας έχει διαφηµίσει µε πηχιαίους τίτλους το νοµοθετικό πλαίσιο που εισηγήθηκε η εν λόγω επιτροπή, θεωρώντας τον σχετικό νόµο µία από τις µεγαλύτερες "κατακτήσεις" του στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης!
4- Για «την κατάρτιση του νέου µισθολογίου του ∆ηµοσίου, των Ενόπλων ∆υνάµεων και των Σωµάτων Ασφαλείας» (υπ’ αριθµόν 50197/2005 απόφαση του κ. Παπαληγούρα - ΦΕΚ Β776/9.6.2005). Στην ίδια επιτροπή συµµετείχαν άλλα τρία µέλη που έπρεπε να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους εντός τριών µηνών και το συνολικό κόστος των αµοιβών τους αγγίζει τις 9.000 ευρώ.
*****************************************************************************


ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ 

Ο Δρ , Αναστάσιος Κουτσούκος, έδωσε μιά συνέντευξή φωτιά , στον δημοσιογράφου Νίκου Βάνη το (Ιούνιο 2012) στο webradio elliniko-fenomeno.com ,όπου αποκαλύπτει, ότι στην Ελλάδα τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο θα γίνει η επανάσταση της φτώχειας.

Μιλάει επίσης,για το σάπιο πολιτικό σύστημα, των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που μοιράζουν θέσεις στα Πανεπιστήμια ( και όχι μόνο) κάτω από το τραπέζι, σε όποιοι Υπουργείο και αν είναι αυτοί.

Αποκαλύπτει ακόμα , μεταξύ άλλων ένα παραεκπαιδευτικό κύκλωμα , την διαφθορά μέσα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την βρώμικη δουλειά που κάνουν οι σύμβουλοι του εκάστοτε Υπουργού, οι οποίοι πουλούν μία θέση στο Πανεπιστήμιο , έναντι 50.000- ως και 100.000 Ευρώ και πολλά άλλα φαινόμενα στα δρώμενα του δημόσιου βίο που τόσο ακριβά πληρώνει και χωρίς να απολαμβάνει ουσιαστικά τίποτα, ο βαριά φορολογούμενος ελληνικός λαός.

Νίκος Βάνης: Σήμερα φίλοι μου είναι μαζί μας ο Dr Αναστάσιος Κουτσούκος.

Μπορώ να σας αποκαλώ φίλο κύριε Κουτσούκο.

Τι κάνετε;; Είστε καλά;;

Αναστάσιος Κουτσούκος: Μόλις βγήκα από την ανακρίτρια, σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο ΑΣΠΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που φαγώθηκαν 85.000.000 Ευρώ εις υγείαν. Το ίδιο σκηνικό παίζεται σε όλα τα Πανεπιστήμια, σε όλα τα ιδρύματα και κανείς δεν τολμά να τους αποκαλύψει, γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν διακλαδώσεις ακόμα και στο εισαγγελικό σώμα, όπως αποκάλυψα στην ανακρίτρια.

Βάσει των νόμων 4022/2011 και 3849/2010 για εγκλήματα σχετικά με την δημόσια περιουσία και την διαφθορά, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αποκαλύψει με αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εγκλήματα διαφθοράς και συγχρόνως προφυλάσσεται από την πολιτεία.

Ν. Βάνης: Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα για το θέμα αυτό.

Α. Κουτσούκος: Βεβαίως, από το παραδικαστικό που ήταν στον Πειραιά με την τότε ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, τον Λυκουρέζο και την Σπήλιο Αναθασόπουλο, και σ΄ αυτήν την υπόθεση κατέθεσα και σε πολλές άλλες, οι ίδιοι άνθρωποι κινούνται και χρηματίζουν δικαστικούς, εισαγγελείς, ή τους εκβιάζουν, ή βάζουν σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους οι οποίοι είναι υποτακτικοί και κανείς δεν διώκεται. Εγώ καλώ την πολιτεία να καθαιρέσει όλο τα σώμα των εισαγγελέων, ή να βάλλει άλλη ασφαλιστική δικλίδα.

Εάν ένας πολίτης υπογράφει καταγγελία που έχει σχέση με την διαφθορά, απευθείας να πηγαίνει στο ακροατήριο.

Ν. Βάνης: Και έτσι πρέπει να γίνεται κύριε Κουτσούκο.

Α. Κουτσούκος: Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι οποίες είναι στο αρχείο. Αυτό το αρχείο είναι ολόκληρα κοντέινερ. Το είπα στην Πρόεδρο του Εφετείου κυρία Ντάνου. Της είπα όλες αυτές οι υποθέσεις που είναι;;

Πρέπει να έλθουν χιλιάδες κοντέινερ για να τις βάλουμε. Τι έδωσα στοιχεία για να συλλάβει την κυρία Ευανθία Μπότσαρη, σύμβουλο της κυρίας Γιαννάκου πρώην υπουργού που έφαγαν μαζί τα λεφτά, και δεν το έκανε.

Μιλάμε για τραγικές περιπτώσεις. Η κυρία Ευανθία Μπότσαρη. από καθηγήτρια τεχνικού Λυκείου στο Μαρούσι, έγινε απ΄ ευθείας καθηγήτρια της ΑΣΠΕΤΕ, πρώην ΣΕΛΕΤΕ και την ίδια ημέρα έγινε αντιπρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μετά τις εκλογές του 2004, σύμβουλος της κυρίας Γιαννάκου, και έφαγαν μαζί 85.000.000 Ευρωπαϊκά προγράμματα του Γ΄ κοινωνικού πλαισίου στήριξης και μοίρασε και σε άλλους, σε πολιτικά γραφεία αντιπάλων, π.χ της Γιαννάκου, του Πρωτόπαπα, της Δαμανάκη. Μαζί τα φάγανε, όχι εμείς, αλλά εκείνοι.

Ν. Βάνης: Αυτό που είπε ο Θ. Πάγκαλος “Μαζί τα φάγαμε”, τα έφαγαν αυτοί.

Α. Κουτσούκος: Εννοούσε τον εαυτό του, δηλαδή τα φάγανε μεταξύ τους. Εγώ ήμουν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, εγώ όχι μόνο δεν έχω φάει, αλλά έχω δώσει. Δέχομαι καθημερινές απειλές, απείλησαν την οικογένεια μου, την γυναίκα μου, με εκδιώξαν από τα Πανεπιστήμια, χανόντουσαν οι αιτήσεις μου και οι ίδιοι οι ανακριτές μου έλεγαν κατ΄ ιδίαν ότι, δεν έπρεπε ν κινήσετε τέτοιες υποθέσεις, μιλάμε για τραγικές περιπτώσεις.

Ν. Βάνης: Δηλαδή σας απείλησαν , λέγοντας σας να μην ασχοληθείτε ξανά με τέτοιες υποθέσεις.

Α. Κουτσούκος: Πριν από δέκα λεπτά κατέθεσα μήνυση εναντίον των εισαγγελέων του Πρωτοδικείου και Εφετείου Αθηνών να μην χειριστούν ξανά δικές μου υποθέσεις, για την διαφθορά εναντίον του δημοσίου, και ειδικά γι΄ αυτό το παραεκπαιδευτικό κύκλωμα της Ευανθίας Μπότσαρη ΑΣΠΕΤΕ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Τα παιδιά πέρυσι στα σχολεία δεν είχαν βιβλία.

Ν. Βάνης: Για τα βιβλία που δεν είχαν πέρυσι τα παιδιά στα σχολεία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν είχε κάνει τίποτα.

Α. Κουτσούκος: Η διαφθορά είναι μέσα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Τα άτομα αυτά διορίζονται από τον εκάστοτε Υπουργό. Ο Υπουργός επιλέγει άτομα διεφθαρμένα, χωρίς γνώσεις, χωρίς ήθος, για να έχει τα ανάλογα ποσοστά ο σύμβουλος του Υπουργού, το παιχνίδι το παίζουν οι σύμβουλοι των Υπουργών.

Ο κάθε Υπουργός, η ο κάθε βουλευτής εμφανίζεται Άγιος, μέσα στο γραφείο του έχει 5-6 άτομα, αυτά μπορεί να είναι αστυνομικός, δασκάλα, νοσοκόμα, άνεργος. Αυτοί καθορίζουν ποιος θα εκλεγεί πρύτανης, ποιος θα αναλάβει την τάδε έδρα στο Πανεπιστήμιο, ποιος θα γίνει πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Και πως θα γίνει αυτό, όπως π.χ ποιος θα γίνει διευθυντής της εφορίας, θα ζητήσει κάποιος αντάλλαγμα, χρήματα, άλλες φορές ξαπλώνουν μαζί τους κάποιες ωραίες κοπέλες.

Ν. Βάνης: Δηλαδή μας λέτε ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση με τις κοπέλες.

Α. Κουτσούκος: Εννοείται εάν δεν υπάρχει ξάπλωμα πως θα λειτουργήσει η διαφθορά, το σεξ, όλα αυτά πάνε μαζί πακέτο.

Ν. Βάνης: Για την μήνυση που καταθέσατε εναντίον της κυρίας Μπότσαρη και της κυρίας Κουτσίκου, τι ποσό είναι, αναφέρατε για 80.000.000 Ευρώ.

Α. Κουτσούκος: Είναι 85.000.000 Ευρώ από το Γ΄ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, είναι η δικογραφία ΙΒ/ 1536 την κατέθεσα σήμερα 6/09/2012. Δεν είναι μόνο το γραφείο της κυρίας Γιαννάκου, είναι και το γραφείο της Δαμανάκη, το γραφείο του Πρωτόπαπα, που στήριξε από πίσω την υπόθεση, είναι το σώμα των επιθεωρητών που δεν έκανε πραγματική έρευνα, είναι η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η κυρία Ράϊκου που τα έβαλε όλα στο αρχείο, οι φίλοι της και όλο αυτό το πακέτο που λέμε σήμερα διαφθορά ότι, η Ελλάδα σήμερα καταρρέει.

Αύριο οδηγούμεθα στην πτώχευση, γιατί όλα πάνε στα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες και οποιοδήποτε αλλού, και όταν ο κύριος Κουτσούκος έκανε την αναφορά, καταδιωκόταν ο ίδιος από το κύκλωμα αυτό.

Ν. Βάνης: Την προηγούμενη φορά κύριε Κουτσούκο που βγάλατε το θέμα, δεχθήκατε απειλές.

Α. Κουτσούκος: Μόνο απειλές, εγώ έχω καταστραφεί οικονομικά και επαγγελματικά, αλλά έτσι ή αλλιώς δεν έχω να χάσω τίποτα, μάλιστα ο Μαρξ έλεγε “ο σκλάβος δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο τις αλυσίδες του”. Αναγκαστικά ο κόσμος με τα δάνεια, τις κάρτες έχει φτάσει σε απόγνωση, 3000 έχουν αυτοκτονήσει, που θα πάει αυτή η κατάσταση;;

Ν. Βάνης: Μας λέτε κύριε Κουτσούκο ότι, αυτή η κατάσταση επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

Α. Κουτσούκος: Στα Πανεπιστήμια γίνεται πάρτι, κλέβουν οικογένειες και συμμορίες αγραμμάτων. Στηρίζουν ο ένας τον άλλον, π.χ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης κύριος Χαζτηδήμου, τον γιο του τον έστειλε να κάνει μεταπτυχιακό στην Ρόδο, το 2007 πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό μαζί.

Ν. Βάνης: Μας λέτε ότι πήρε και τα δύο μαζί.

Α. Κουτσούκος: και τα δύο, όλα νόμιμα, Χατζηδήμου Κωνσταντίνος ο γιος ο οποίος εξελέγη στην ΑΣΠΕ εκεί που είναι η κυρία Ευανθία Μπότσαρη, πριν από δύο μήνες, όλα νόμιμα, τίποτα παράνομο.

Ν. Βάνης: Για την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια εσείς πρώτος κύριε Κουτσούκου βγάλετε το θέμα.

Α. Κουτσούκος: Ευχαριστώ, ήμουν πολιτευτής, ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος, συνεργάστηκα με τον κύριο Καρχιμάκη, χθες του έδωσα την υπόθεση ΑΣΠΕ και άλλες υποθέσεις, ΣΕΓΑΣ, εκεί να δείτε το παραμύθι.

Ν. Βάνης: Και στο ΣΕΓΑΣ γίνεται μεγάλο φαγοπότι.

Α. Κουτσούκος: Και από εκεί με απειλούν με μηνύσεις, ο κάθε απατεώνας απειλεί με μηνήσεις τους νόμιμους. Αυτό είναι θέμα παρωδίας, όχι τραγωδίας.

Ν. Βάνης: Η διαπλοκή μεταξύ των δυο κομμάτων καλά κρατεί.

Α. Κουτσούκος: Υπήρχε, υπάρχει και συνεχίζεται, εγώ το λέω υπάρχουν διακομματικές συμμορίες, άτομα διεφθαρμένα από κάθε κόμμα και από κάθε πολιτικό γραφείο, συναλλάσσονται με ποσοστά στην κάθε κομπίνα, και ό ένας καλύπτει τον άλλον, και όταν η υπόθεση φτάνει στο σώμα επιθεωρητών ή στην εισαγγελία, υπάρχουν τρόποι οι οποίοι μπαίνουν στο αρχείο και εγώ ο καταγγέλλων ο έντιμος θα πάει φυλακή, και όχι ο παράνομος.

Ν. Βάνης: Ο παράνομος δεν πάει ποτέ φυλακή.

Α. Κουτσούκος: Ποτέ δεν πάει φυλακή ο παράνομος, εάν γινόντουσαν αυτά στην Γαλλία ή στην Γερμανία, αμέσως θα τους είχαν συλλάβει. Θα με είχε καλέσει ο ίδιος ο εισαγγελέας να μου πει “κύριε Κουτσούκου δείξε μας πως ακριβώς έγινε, για να πάω να τον συλλάβω τώρα”

Ν. Βάνης: Κύριε Κουτσούκο σε μια προηγούμενη συνέντευξη σας είχατε πει ότι, η κυρία Διαμαντοπούλου κατέστρεψε την παιδεία.

Α. Κουτσούκος: Την κυρία Διαμαντοπούλου εάν και στην αρχή ήθελα να την στηρίξω διότι εμφανίστηκε ότι κάτι ήθελε να κάνει, στην πορεία πήρε συμβούλους τα ίδια άτομα που είχε η Γιαννάκου, τους ίδιους ανθρώπους. Ο Υπουργός βγαίνε στα κανάλια και λέει απλά αυτά που του έχουν γράψει οι σύμβουλοι, το παιχνίδι το παίζουν οι σύμβουλοι, ο σύμβουλος διορίζει.

Ν. Βάνης: Δηλαδή αυτοί που ήταν σύμβουλοι στην κυρία Γιαννάκου ήταν και στην κυρία Διαμαντοπούλου, αυτό δεν μας λέτε;;

Α. Κουτσούκος: Ήταν οι ίδιοι και στην κυρία Δαμανάκη.

Ν. Βάνης: Κύριε Κουτσούκο ο εισαγγελέας που ασχολείται με το παραδικαστικό είναι ο κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος, τον επισκεφθήκατε;;

Α. Κουτσούκος: Δεν πήγα σ΄ αυτόν προσωπικά, αλλά έχω πάει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου, στον Υπουργό έστειλα συστημένη επιστολή, ζητώντας την προστασία μάρτυρα, κανείς δεν ασχολήθηκε, τα θεωρούν τόσο πολύ λογικά αυτά.

Ν. Βάνης: Ούτε ο πρωθυπουργός δεν ευαισθητοποιήθηκε.

Α. Κουτσούκος: Τίποτα, τα θεωρούν τόσο πολύ λογικά. Ο πρωθυπουργός όταν αλλάζει η κυβέρνηση διορίζει 5 δικούς του εισαγγελείς και με όλους τους υπολοίπους κανείς δεν κουνιέται, είναι απλά τα πράγματα, είναι λογικά γι΄ αυτούς. Εάν με ξαναβγάλετε σε 6 μήνες, και εάν έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο, από τα κλεμμένα θα δώσει και τους άλλους.

Ν. Βάνης: Για τον Πρύτανη τον κύριο Μηλιόπουλο λέτε.

Α. Κουτσούκος: Ο κύριος Μηλιόπουλος ήταν παλιά στο γραφείο της Δαμανάκη, καλός επιστήμων κατά τα άλλα, αλλά για να γίνεις πρύτανης πρέπει να συνεργαστείς με ένα πολιτικό γραφείο. Θα του πας κάτι, δεν θα του πας κάποια χρήματα, που θα τα βρεις, θα κλέψεις το Πανεπιστήμιο, είναι λογικό.

Ν. Βάνης: Κλέβουν από το Πανεπιστήμιο και τα χρήματα τα δίδουν στα πολιτικά γραφεία.

Α. Κουτσούκος: Όπως έγινε και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όλα πάνε στο πολιτικό γραφείο, με ποσοστά, λεφτά από ναρκωτικά, την πορνεία, από παρανομίες, όλα καταλήγουν σε πολιτικά γραφεία και σε προστάτες πολιτικούς.

Ν. Βάνης: Θέλω να σας ρωτήσω τι γίνεται με την μήνυση που καταθέσατε εναντίον των τραπεζών και τον κύριο Τόμσεν.

Α. Κουτσούκος: Αυτή είναι άλλη ιστορία, άρχισε μια προανάκριση. Ο κύριος Τόμσεν είναι υπερ – πρωθυπουργός εκβιάζει τους δικούς μας, οι δικοί μας βλέπετε τι είναι, αθώα πλάσματα εντελώς, υπογράφουν τα πάντα. Στο τέλος θα μας πάρουν τα πετρέλαια έναντι πινακίου φακής, θα είναι και ευχαριστημένοι σε μια μπανανία που λέγεται Ελλάδα

Ν. Βάνης: Αυτοί θα μας πάρουν α σπίτια μας, τα χωράφια μας.

Α. Κουτσούκος: Γι΄ αυτό αφήνουν τις τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις. Θέλουν να οδηγήσουν την κοινωνία πριν την Γαλλική επανάσταση, όπου υπήρχαν φεουδάρχες, όπου όλα ο λαός ήταν ρες (δηλαδή πράγμα), φόρος, υποτελείς στον φεουδάρχη ο οποίος είχε δικαίωμα ζωής ή θανάτου.

Ν. Βάνης: Ο φεουδάρχης είναι ο κύριος Τόμσεν.

Α. Κουτσούκος: Ο υπερ – φεουδάρχης είναι ο κύριος Τόμσεν, και απλοί φεουδάρχες είναι οι 10 τραπεζίτες, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, και όταν λέμε αγορές εννοούμε τους τραπεζίτες, δεν λέμε αόριστα αγορές. Όλοι δουλεύουν αυτήν την στιγμή για να γίνουν αυτά τα 10 άτομα εξουσία.

Ν. Βάνης: Αυτές οι δέκα οικογένειες που διοικούν εδώ και χρόνια την Ελλάδα, είναι ξανά στο παιχνίδι, και τα χρήματα πάνε σ΄ αυτούς.

Α. Κουτσούκος: Σ΄ αυτούς πάνε όλα, 600 δις έχουν στην Ελβετία, 400 δις στα νησιά Κέιμαν, στο Λιχτενστάιν, κανείς δεν τα ζητάει. 1300 δις είναι αυτήν την στιγμή στο εξωτερικό, όσα χρειάζεται η χώρα. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα, είναι πάμπλουτη, έχει πετρέλαια, έχει χρυσό, ουράνιο, υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα, υπάρχει επίσης το μέταλλο που χρησιμοποιείται για τα διαστημόπλοια, τα ξέρουν όλα αυτά εδώ και χρόνια, αλλά τα καλύπτουν σκοπίμως. Χθες έδωσαν σε μια εταιρεία να κάνει έρευνα νότια της Κρήτης για τα πετρέλαια και τους υδρογονάνθρακες, είναι γνωστά αυτά, αλλά ότι έγινε στην Βολιβία θα γίνει και εδώ. Δάνειζαν σκόπιμα στα κράτος , χωρίς να κάνουν ανάπτυξη και στο τέλος πήραν τα πετρέλαια. Ευτυχώς που βρέθηκε ο τάδε λοχαγός ή ο Μποριβάρ πιο παλιά και έκανε ένα κίνημα. Και εδώ θα βρεθεί οποιοσδήποτε δημοκράτης και αυτό θα κάνει.

Ν. Βάνης: Πιστεύετε ότι θα γίνει αυτό και στην Ελλάδα;;

Α. Κουτσούκος: Ναι, το ορίζω Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Εγώ είμαι μαζί με τους διαδηλωτές, τους αγανακτισμένους συνεχώς και ας είμαι ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν ήμουνα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ν. Βάνης: Το γνωρίζω ότι, ήσασταν ΠΑΣΟΚ, και είναι προς τιμήν σας, διότι τα λέγατε από τότε τα πράγματα.

Α. Κουτσούκος: Εμείς είμαστε έντιμο ΠΑΣΟΚ, διαφθορά και ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, μάλιστα ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει κάποτε για ένα διοικητή “είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι να φάει όλη τη κατσίκα”, έτσι δεν είναι;;

Ν. Βάνης: Έτσι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έφαγε όλη την κατσίκα.

Α. Κουτσούκος: Δεν έχει σχέση με την διαφθορά η οποία είναι ίδιον του Καπιταλισμού και της φεουδαρχίας, μείς δεν έχουμε καμιά σχέση.

Ν. Βάνης: Πως είστε εσείς έντιμος στο ΠΑΣΟΚ, το ίδιο ισχύει και για τον φίλο μου Χάρη Βεργούλη δικηγόρο ο οποίος είναι χρόνια ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ, και λέει ότι, το συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ έχει καταστρέψει όλη την Ελλάδα.

Α. Κουτσούκος: Αυτό είναι το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, της Διαμαντοπούλου και όλων αυτών των τύπων που πηγαίνουν στην λέσχη Bilderberg, σε Μασονικές στοές, και έχουν δοσοληψίες σ΄ αυτούς που χρωστάνε. Εγώ δεν χρωστώ σε κανέναν τίποτα, είτε ζήσουμε, είτε πεθάνουμε πλέον είναι το ίδιο, αλλά ότι κερδίσουμε. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ανιψιός του δεξιού πρώην Υπουργού Παπακωνσταντίνου, αυτός λοιπόν αγόρασε σκάφος και το είχε στην Πάρο, ο δε Γιώργος δεν πήρε χαμπάρι, όπως δεν πήρε χαμπάρι σε πολλά πράγματα. Εάν δεν είσαι στην δουλειά σου από πάνω και κάνεις διακοπές οι σύμβουλοι και όλοι οι παρατρεχάμενοι δεν σου λένε την αλήθεια.

Ν. Βάνης: Με λίγα λόγια το παιχνίδι σ΄ όλα τα υπουργεία το κάνουν οι σύμβουλοι.

Α. Κουτσούκος: Οι σύμβουλοι είναι οι ίδιοι, μετακομίζουν από υπουργό σε υπουργό, από κόμμα σε κόμμα.

Ν. Βάνης: Δηλαδή αυτοί ανεξαρτήτως κόμματος είναι τα ίδια άτομα.

Α. Κουτσούκος: Πάντα είναι τα ίδια άτομα, έχουν λίστες με ονόματα και τηλέφωνα, και όταν γίνουν οι εκλογές τους στέλνουν εκεί που συνεργάζονται. Μπορώ εγώ π.χ εάν θέλω να γίνω λέκτορας να πάω στον τάδε σύμβουλο που είναι σε έναν δεξιό υπουργό, αλλά αυτός να είναι ΠΑΣΟΚ, να τους δώσω 50.000 Ευρώ και θα με ψηφίσουν όλα τα κόμματα.

Ν. Βάνης: Λέτε ότι θα σας ψηφίσουν όλα τα κόμματα

Α. Κουτσούκος: Όλα τα κόμματα και μάλιστα με 50.000 Ευρώ θα έχω 5 διδακτορικά, 20 μεταπτυχιακά. Καταγγέλλω δημόσια το 25% των διδακτορικών, μεταπτυχιακών και δεύτερων πτυχίων που κυκλοφορούν παράνομα ή πλαστά. Η κυρία Διαμαντοπούλου στις τελευταίες κρίσεις συμβούλων και διευθυντών σκόπιμα το κάλυψε.

Ν. Βάνης: Λέτε ότι τι κάλυψε σκοπίμως.

Α. Κουτσούκος: Βεβαίως, ό κύριος Λ. Ρακιτζής έχει δηλώσει ότι έχει ερευνήσει πλαστά πτυχία, τον καλώ να τα βγάλει.

Ν. Βάνης: Δηλαδή κύριε Κουτσούκο μας λέτε ότι, το 25% των μεταπτυχιακών είναι πλαστά;;

Α. Κουτσούκος: Βέβαια, ειδικά αυτά που έρχονται από την Αγγλία, Κύπρο κ.λ.π

Ν. Βάνης: Πληρώνουν κάποιους και παίρνουν μεταπτυχιακά μας λέτε.

Α. Κουτσούκος: Ναι, γίνεται μέσω Ίντερνετ, το πήραν χαμπάρι και εδώ οι δικοί μας, έχουν φτιάξει διακομματικές συμμορίες στο Πανεπιστήμιο, δώσε εσύ στο γιο σου, να δώσω εγώ στην ανιψιά σου, ή στον εραστή, ή στην ερωμένη σου, και θα το καλύψουμε, θα είναι μεταξύ μας, έτσι κι αλλιώς εμάς δεν μας πιάνει ο εισαγγελέας, είμαστε υπεράνω.

Ν. Βάνης: Δηλαδή εσείς προβλέπεται ότι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο θα έχουμε μεγάλο μπαμ στην Ελλάδα.

Α. Κουτσούκος: Τον Οκτώβριο θα είναι το πολύ μεγάλο και τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο. Τα κόμματα τα χωρίζω σε δύο μορφές, σε έντιμους και ανέντιμους. Οι ανέντιμοι θα κάνουν μια υπερκομματική παράταξη, όπως περίπου είναι σήμερα και οι έντιμοι θα είναι από κάτω, θα αγωνίζονται μαζί στο Σύνταγμα, εδώ και εκεί, άλλοι θα αυτοκτονήσουν, άλλοι θα επιτεθούν, κάτι θα γίνει. Όταν βάλουμε π.χ 50 ποντίκια σε ένα κλειστό χώρο και πιέζουμε την μία πλευρά του, το ποντίκι επιτίθεται το ένα στο άλλο, υπάρχει αναταραχή.

Ν. Βάνης: Κύριοι Κουτσούκο γιατί διαλύθηκαν οι αγανακτισμένοι;;

Α. Κουτσούκος: Να σας πω, επειδή ήμουν εκεί, υπήρχαν οι αγανακτισμένοι και οι διαδηλωτές. Μερικοί εκ των αγανακτισμένων ήταν δεξιοί που ήταν σκόπιμα, αξιωματικοί κ.λ.π, οι οποίοι είχαν σκοπό μόνο εναντίον του Γιώργου, ή του ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα δεν είχε μόνο τον κάθε Γιώργο, έχει και τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο, την Ντόρα κ.λ.π , και τι έγινε, όταν μπήκαν τα κόμματα στην πλατεία και την χώρισαν, ήμουν μπροστά όταν ήλθε ο βουλευτής του Συνασπισμού, δεν θέλω να πω το όνομα του, ήταν 30 Ιουνίου και τους είπε “φύγετε τώρα ότι, έγινε, έγινε. Την άλλη μέρα έφυγαν, και ήλθε ο Δήμος και καθάρισε την πλατεία. Και 20 Σεπτεμβρίου όταν οι αγανακτισμένοι, σαν μια νέα Βαστίλη , δηλαδή ο απλός λαός ήταν έτοιμος να μπει στην βουλή, το ΠΑΜΕ μπήκε μπροστά και έδειρε τον κόσμο. Εκεί σκοτώθηκε και ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ, τον οποίον το ΚΚΕ ούτε καν αναγνώρισε ποτέ.

Ν. Βάνης: Μας λέτε ότι, δεν τον αναγνώρισαν ποτέ.

Α. Κουτσούκος: Τον άφησαν να πεθάνει στο Ζάππειο. Μα το ΚΚΕ είναι μέσα στο παιχνίδι, είχε 8% και το 4% πήγε στο Σαμαρά, στην ουσία το ΚΚΕ στηρίζει το σύστημα και ειδικά την εξουσία.

Ν. Βάνης: Στην ουσία το ΚΚΕ στηρίζει την εξουσία μας λέτε.

Α. Κουτσούκος: Βεβαίως το ΚΚΕ στηρίζει ο σύστημα και ειδικά την ΝΔ.

Ν. Βάνης: Δηλαδή τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον άφησαν να πεθάνει.

Α. Κουτσούκος: Ναι, ο Ευαγγελισμός ήταν από το Σύνταγμα πέντε λεπτά. Εγώ ο ίδιος με έναν φίλο τον κύριο Παύλο πήγαμε στον Ευαγγελισμό και μας είπε μια νοσοκόμα κατ΄ ιδίαν είχε χτυπηθεί και στο κεφάλι, και όλα αυτά που λένε για καδρόνια είναι βλακείες. Το είπε σε ένα δημοσιογράφο είχαν γράψει το όνομα του οι αριστερές όμως εφημερίδες δεν το ανέφεραν πότε, και το θέμα μετά ξεχάστηκε. Το ΚΚΕ εκτελεί ουσιαστικά τις εντολές της ΝΔ. Από ο 8% που είχε πάρει στις εκλογές του 2009, το 4% πήγε στον Σαμαρά αυτές τις εκλογές, γιατί αυτό ήθελαν να γίνει, βάσει της συμφωνίας της Γάλτας. Είναι μια νέα Γάλτα τώρα, αυτοί συνεχίζουν τις συμφωνίες και καλά κάνουν. Εάν περιμένουμε κάτι θα είναι από τους πτωχούς δεξιούς, τους πτωχούς Πασοξήδες, από τους πτωχού του ΣΥΡΙΖΑ, από τους άλλους πτωχούς πολίτες, που δεν είναι τόσο πολιτικοποιημένοι, και θα ενωθούν σαν μια γροθιά, διότι καταλαβαίνουν ότι, οι Αμερικανοί τους δουλεύουν, είναι απλό.

Ν. Βάνης: Από εκεί θα ξεκινήσει η επανάσταση.

Α.Κουτσούκος: Ναι, θα γίνει η λαϊκή επανάσταση, ή το ξεσήκωμα, ή οτιδήποτε άλλο, όπως το λένε οι οικονομολόγοι.

Ν. Βάνης: Θέλω να μας πείτε εάν όντως θα παραπεμφθεί, διότι αυτό ακούγεται ο Γιώργος Παπανδρέου στο δικαστήριο, ναι ή όχι;;

Α.Κουτσούκος: Αφού εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, η κυρία Ράϊκου θα τον παραπέμψει ,να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί τώρα που μιλάω και λέω το όνομα της , να στείλει να με συλλάβουν, αλλά δεν τολμά, γιατί της έκανα ήδη μήνυση.

Ν. Βάνης: Δηλαδή και η δικαιοσύνη είναι ανακατεμένη με την πολιτική.

Α. Κουτσούκος: Όταν ο Υπουργός δικαιοσύνης αλλάζει και βάζει δικούς του, από εκεί και πέρα ποιος θα πάει κόντρα. Δίκασε κανείς τον Παπαδόπουλο πριν έλθει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;;

Ν. Βάνης: Το ίδιο θα γίνει και σήμερα.

Α. Κουτσούκος: Επί κατοχής οι δικαστές δεν δίκαζαν Έλληνες, στο όνομα των Γερμανικών νόμων.

Ν. Βάνης: Πάντως χαράς το κουράγιο σας κύριε Κουτσούκο.

Α. Κουτσούκος: Στις εκλογές που κατέβηκα ως υποψήφιος, κάποιοι άνθρωποι με τίμησαν έστω 500 – 1000 ή 2000, πόσοι ήταν, εγώ αυτούς τιμώ με την συμπεριφορά μου. Έτσι κι αλλιώς εμένα μ΄ έχουν καταστρέψει, δεν έχω να χάσω τίποτα.

Ν. Βάνης: Με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε τον αγώνα που κάνατε.

Α. Κουτσούκος: Το ΠΑΣΟΚ το ανώτερο είναι μέσα στην διαφθορά. Δαμανάκη, Ευθυμίου, Πρωτόπαπας, Χυτήρης, και όλη αυτή η συμμορία που συνεργάζεται με την δεξιά μέσω των γραφείων τους. Είναι γνωστοί αυτοί, εάν πας στο γραφείο του Πρωτόπαπα έχει τιμές, για διευθυντές είναι τόση η τιμή, για την άλλη θέση αυτή είναι η τιμή .

Ν. Βάνης: Δηλαδή για κάθε θέση πληρώνεις την ανάλογη τιμή.

Α. Κουτσούκος: Ναι, υπάρχει ταριφολόγιο.

Ν. Βάνης: Μπράβο στον κύριο Πρωτόπαπα που ήταν και συνδικαλιστής.

Α. Κουτσούκος: Αυτή είναι η αλήθεια, γι΄ αυτό δεν βγήκαμε. Ο άλλος όταν πληρώνει για να γίνει διευθυντής, δεν τον έχει ανάγκη, σου λέει, σε πλήρωσα, τι θες τώρα. Το κόμμα μεταβλήθηκε από κόμμα αξιών και ψήφων σε κόμμα μίζας, και έτσι χάσαμε.

Ν. Βάνης: Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπατε για τον Πρύτανη ότι έδωσε 50.000 Ευρώ σε πολιτικό γραφείο, για την θέση αυτή.

Α. Κουτσούκος: Ισχύει για κάθε Πρύτανη, όχι ο συγκεκριμένος, μπορεί να δώσει και 20.000 Ευρώ.

Ν. Βάνης: Το θέμα αυτό το γνωρίζω από παλιά με τους πρέσβεις.

Α. Κουτσούκος: Για να γίνεις διευθυντής της εφορίας θα πας στον σύμβουλο του Υπουργού 100.000 Ευρώ, ανάλογα σε ποια εφορία θα είσαι.

Ν. Βάνης: Ο Υπουργός τα γνωρίζει, ή και αυτός παίρνει κάτι;

Α. Κουτσούκος: Πως δεν το ξέρει, του λέμε ο κύριος π.χ Κουτσούκος δουλεύει για μας, του δίνουν και κάτι βέβαια, μεταξύ τους, υπάρχουν τιμές και ποσοστά, ταρίφες.

Ν. Βάνης: Πρόσφατα βγήκε η έρευνα του ΟΟΣΑ η οποία λέει το πόσο διεφθαρμένη είναι Ελλάδα.

Α. Κουτσούκος: Είναι διεφθαρμένη και ειδικά να σταματήσει η καταδίωξη των Υπουργών, δικαστών, εισαγγελέων κ.λ.π Η διαφθορά είναι οι Υπουργοί, ειδικά οι σύμβουλοι των Υπουργών που μένουν στο απυρόβλητο, μερικοί εισαγγελείς και μερικοί δικαστές.

Ν. Βάνης: Κύριε Κουτσούκο θα υπάρξει κάποιος που θα εκδιώξει τον Τόμσεν από την Ελλάδα;;

Α. Κουτσούκος: Εμείς οι ίδιοι, εάν κατέβει ο λαός κάτω, θα το κάνει.

Ν. Βάνης: Από τους δικαστές δεν περιμένουμε να γίνει κάτι.

Α. Κουτσούκος: Η υπόθεση θα πάει στο αρχείο, θα σας φέρω εγώ την διάταξη όταν βγει, που θα λέει η μήνυση του κυρίου Κουτσούκο Αναστασίου είναι ακατάληπτος, ασυνάρτητη και στερείται αποδεικτικών στοιχείων, ως εκ τούτου βγαίνει λοιπόν η διάταξη και τίθεται στο αρχείο. Την έχουν στον υπολογιστή τους οι γραμματείς των εισαγγελέων, γιατί ο εισαγγελέας δεν διαβάζει ούτε καν τις υποθέσεις, οι γραμματείς τις διαβάζουν μεταξύ τους, μην μας ακούει και κανένας, δεν το λέμε πουθενά. Θα πάει ο Αθανασόπουλος ή ο Λυκουρέζος με το παραδικαστικό, θα αφήσει την τσάντα που περιέχει τον φάκελο, και μέσα υπάρχει άλλος φάκελος, θα τον πάρει η γραμματέας, τα γνωστά, αλλά δεν πιστεύω να μας ακούσει κανένας, το ξέρουν όμως όλοι οι πολίτες.

Ν. Βάνης: Οι πολίτες τα γνωρίζουν αυτά.

Α. Κουτσούκος: Αρκεί να βρουν την ψυχική αντίσταση. Ο Κολοκοτρώνης έλεγε το εξής “όταν ξεκινήσαμε την επανάσταση πολλοί μας έλεγαν τρελούς”. Ξεκινήστε την απλή δημοκρατική, αστική επανάσταση, εγώ δεν λέω κομμουνιστική ή σοσιαλιστική, να παραμείνει η αστική δημοκρατία, γιατί θα πάμε σε Φεουδοτραπεζοδικτατορία σε εποχές Μαρίας Αντουανέτας, θα είναι όλοι σκλάβοι.

Ν. Βάνης: Πάμε δηλαδή σε μια γενική σκλαβιά, είχαμε τους Τούρκους 400 χρόνια, τώρα έχουμε τους Γερμανούς.

Α. Κουτσούκος: Βέβαια, τώρα έχουμε τους Γερμανούς.

Ν. Βάνης: Και αυτό που γίνεται σήμερα κύριε Κουτσούκο με τα κανάλια που παίζουν Τούρκικα σήριαλ, εσείς πως το εξηγείτε

Α. Κουτσούκος: Αυτά παίζονται για να ενσωματώσει ο απλός πολίτης ότι, οι Τούρκοι δεν είναι τόσο κακοί, κακώς τους παρεξηγήσαμε. Δεν βλέπω να επεμβαίνει κάποιος εισαγγελέας, τι πράγματα είναι αυτά, ενώ ο δικός μας ο Αθανάσιος Διάκος ήταν γκέι.

Ν. Βάνης: Δώσαμε και χρήματα για να γίνει το τζαμί.

Α.Κουτσούκος: Δεν πρέπει να κάνουμε ένα τζαμί πάνω στην Ακρόπολη, εάν δε είσαι δημοκράτης, δεν μπορεί να συζητάμε.

Ν. Βάνης: Θα πρέπει να είσαι δημοκράτης.

Α.Κουτσούκος: Σαν τον Τσίπρα , που σκότωσε την κοπέλα στην Πάρο ο κάθε Πακιστανός, και θα πρέπει να προστατεύουμε τον Πακιστανό, για ποιο λόγο;; Ο Πακιστανός αυτός ήταν στην Νομική Σχολή, μετά πήγε στην Υπατία, και μετά πήγε εκεί κάτω. Απ΄ ότι έχω ακούσει ήταν ζιγκολό, είναι γνωστά αυτά. Επειδή πήγαινε με τους πολιτικούς να το καλύψουμε;; Να σταματήσει ο κάθε Τσίπρας να μαζεύει άτομα της χούντας στα ψηφοδέλτια του, τον πήραν χαμπάρι τον ανιψιό του Μακαρέζου.

Ν. Βάνης: Μας λέτε ότι ο Τσίπρας μαζεύει ανθρώπους της χούντας.

Α. Κουτσούκος: Σύμφωνα με μια καταγγελία είναι ανιψιός του Μακαρέζου από το γένος της μητέρας του, μου το είπε συγγενής μου, και ο πατέρας του έχει καταπατήσει εκτάσεις στο Διόνυσο.

Ν. Βάνης: Δεν είναι τυχαίο ότι, ο πατέρας του Τσίπρα ο οποίος είχε τεχνική εταιρεία πήρε όλα τα έργα επί χούντας.

Α. Κουτσούκος: Τι ήταν ο Τσίπρας, εάν πάτε σε ένα σχολείο ο πρόεδρος του 15μελούς βγαίνει στα παιδιά και λέει, το είπα της διευθύντριας, και όταν μπαίνει στο σχολείο της λέει, ξέρετε κάτι θα πάρεις από την εκδρομή, την μίζα τάδε από το τουριστικό γραφείο, και τα βρίσκει μαζί της. Αυτό είναι ο Τσίπρας, ο πρόεδρος του 15μελούς που τα βρίσκει με την Μέρκελ, και στην Ελλάδα πουλάει μαγκιά.

Ν. Βάνης: Μπράβο στον κύριο Τσίπρα.

Α. Κουτσούκος: Η απλή δημοκρατική επανάσταση θα γίνει από πτωχά άτομα, ρακένδυτα που έτσι ή αλλιώς η τράπεζα τους έχει πάρει τα χρήματα τους, τα σπίτια τους, τις γυναίκες τους. Υπάρχει βιομηχανία διαζυγίων και όλα αυτά γίνονται δήθεν ότι, πρέπει να είναι χωρισμένοι η γυναίκα. Ο δήθεν φεμινισμός έχει μπει λάθος στην Ελλάδα, γι΄ αυτό διαλύονται οι οικογένειες. Η γυναίκα δεν πρέπει να παντρεύεται, να κάνει παιδιά, το αντίθετο να είναι καλυμμένη πόρνη. Σαν την ΜΚΟ φίλης της Δαμανάκη, η οποία είχε μια ΜΚΟ δήθεν ότι, προστατεύει τις κακοποιημένες γυναίκες, τις οποίες προωθούσε στην πορνεία. Εγκέφαλος ήταν η Δαμανάκη.

Ν. Βάνης: Δηλαδή μας λέτε ότι, πίσω από την προστασία της κακοποιημένης γυναίκας, υπάρχει σωματεμπορία.

Α. Κουτσούκος: Ναι είναι σωματέμποροι αυτών των γυναικών. Χωρίζει την γυναίκα και στην συνέχεια την βάζει σε ένα ξενοδοχείο, ή σε ένα σπίτι, της λέει ότι, από εδώ και πέρα θα πρέπει να δουλέψεις για την ΜΚΟ. Θα συναντήσεις τον τάδε πρύτανη, τον τάδε δικαστή, επιχειρηματία, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Αυτή είναι η αλήθεια. Λέω στον απλό λαό, ξεσηκωθείτε γιατί αύριο δεν θα προλάβετε, γιατί θα είστε όχι μόνο σκλάβοι, αλλά και τελειωμένοι.

Ν. Βάνης: Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Κουτσούκο.

Α. Κουτσούκος: Και να μην νομίζουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές ότι, όταν επιβληθεί πλήρως τραπεζοδικτατορία θα μείνουν στις θέσεις τους. Το νέο σύστημα θα έχει δική του δικαιοσύνη, τον Κατή που λέγαμε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αυτοί θα αντικατασταθούν ως δημόσιοι υπάλληλοι και θα απολυθούν. Το έχω πει και γραπτώς στον εισαγγελέα κύριο Πεπόνη.

Ν. Βάνης: Κύριε Κουτσούκο έχετε χαιρετισμούς από τον Χάρρυ Κλυνν γιατί μας ακούει.

Α. Κουτσούκος: Τα σέβη μου, τον έβλεπα μικρός όταν πήγαινε στις επιθεωρήσεις, μετά στην Γαλλία, πολύ καλός, να τα πει όλα χύμα.

Ν. Βάνης: Τα λέει χύμα γι΄ αυτό άρχισαν να τον κυνηγούν.

Α. Κουτσούκος: Έτσι είναι η ζωή. Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους και να μην φοβούνται κανέναν.

Ν. Βάνης: Εμείς κύριε Κουτσούκο θα τα ξαναπούμε.

Α. Κουτσούκος: Βεβαίως όποτε θέλετε. Να ξέρετε ότι οι τραπεζοδικτάτορες φοβούνται την αλήθεια περισσότερο, απ΄ ότι την φοβάται ο κάθε πολίτης, και να μην διστάζει να τους καταγγείλει. Να κάνουν αναφορές στην εισαγγελία με ένα απλό μεγαρόσημο των 3 Ευρώ, αναφορά εναντίον των τραπεζών όλοι οι πολίτες στον Άρειο Πάγο με 3 Ευρώ. Οι νόμοι περί διαφθοράς ο 4022/2011 και ο 3549/2010 είναι μόνο με 3 Ευρώ, δηλαδή η αναφορά στον Άρειο Πάγο. Καλώ όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο και θα δείτε πως όλοι αυτοί που κλέβουν την Ελλάδα και θέλουν να την κάνουν σκλαβιά , θα κάνουν όλοι πίσω. Φοβούνται περισσότερο από εμάς, να το ξέρετε αυτό.

Ν. Βάνης: To πιστεύω και εγώ ότι, φοβούνται περισσότερο. Κύριε Κουτσούκο θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που τα είπα στο ψηφιακό ραδιόφωνο.

Α. Κουτσούκος: Χαιρετισμούς σ΄ όλους τους πολίτες, να έχουν ακμαίο φρόνημα, να μην καταβληθούν, γιατί δεν έχουν χρήματα, γιατί αυτός είναι ψυχολογικός πόλεμος, ο οποίος τους θέλει να γονατίζουν, να αυτοκτονούν, κ.λ.π. Μην αυτοκτονείτε, επιτεθείτε, αντισταθείτε, καλή σας μέρα.

**********************************************************************


Παναγιωτόπουλος και Ντογιάκος στέλνουν στο αρχείο την έρευνα για την υπόθεση χρηματισμού του Χαϊκάλη


Όπως είχαμε αναφέρει και σε.. προηγούμενο κύριο θέμα μας το μεσημέρι για την Υπόθεση Χαϊκάλη, στο αρχείο τίθεται η έρευνα για το σκάνδαλο Χαϊκάλη, με απόφαση του αντιεσαγγελέα που διενήργησε την έρευνα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι ο ιδιώτης Γιώργος Αποστολόπουλος επιχείρησε να τον εξαγοράσει για να δώσει θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και την συγκατάθεση γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ισίδωρου Ντογιάκου δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Γιώργου Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητου του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος κατά την εκδοχή του κ. Χαϊκάλη λειτούργησε ως μεσάζων.

Επιπλέον αποφασίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπ' όψιν το οπτικοακουστικό υλικό που προσκόμισαν στην Εισαγγελία οι κύριοι Καμμένος και Χαϊκάλης.
************************************************************************


Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες


Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μια υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2». Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, ακριβώς όπως τις είχε περιγράψει ο βασικός μάρτυρας. Κι όμως. Μια τεράστια υπόθεση, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα ή ταινία, λιμνάζει μέχρι σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Στημένες δίκες, αρπαγές ακινήτων, χρηματισμός πολιτικών προσώπων, ξέπλυμα χρήματος, business στις πλάτες μεταναστών, λαθρεμπόριο χρυσού και όπλων, πιθανώς και δολοφονίες. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το ποινικό παλμαρέ της εγκληματικής οργάνωσης, όπως προκύπτουν τόσο από τις καταθέσεις του βασικού μάρτυρα, όσο και από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, τις οποίες αποκαλύπτει το Hot Doc. Μαζί με αυτές, φέρνουμε στο φως τα όνοματα όσων φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, του προστατευόμενου αλλά στην πραγματικότητα απροστάτευτου, μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κινδυνεύει.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Hot Doc που κυκλοφορεί.
hot_doc_43.jpg
***************************************************************************

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Πριν κάποιο διάστημα μίλησα με έναν άνθρωπο που βρισκόταν στον δικαστικό χώρο, όχι δικαστής αλλά σχετικός, ιδιαιτέρως, με το ζήτημα. Το αν υπάρχει μονίμως ένα ή περισσότερα παραδικαστικά συστήματα εντός της Δικαιοσύνης και για αυτόν είναι δεδομένο. Για ποιον δεν είναι άλλωστε (Καλούσης, Τσέβη, Μπαστά και τόσοι άλλοι που ξέρουμε και πόσοι άλλοι που δεν ξέρουμε).
Τον ρώτησα πώς γίνεται το κόλπο. Μου ανέλυσε διάφορες περιπτώσεις, κλασικές, με τηλεφωνήματα στους δικαστές και στους εισαγγελείς ή επισκέψεις ανθρώπων του περιβάλλοντός τους, πχ γαμπρούς εισαγγελέα ή συναδέλφους κλπ. Όμως μια περίπτωση που έχει ενδιαφέρον είναι οι εισαγγελικές διατάξεις. Η διαδικασία αυτή είναι ανέλεγκτη ουσιαστικά και δεν παράγει δίκαιο.Με ένα καλό τηλεφώνημα ο κατάλληλος εισαγγελέας λαμβάνει την δικογραφία και εκδίδει μια καταπληκτική εισαγγελική διάταξη, αγνοώντας βασικά στοιχεία της δικογραφίας. Προσφεύγει ο ταλαίπωρος στο Εφετείο και ακολουθεί το τελικό θάψιμο με επιβεβαίωση της διάταξης από τον Εισαγγελέα Εφετών. Ούτε ακροατήριο ούτε τίποτα.

Και όχι μόνο αυτό, επειδή ο εισαγγελέας που βγάζει την «στημένη» εισαγγελική διάταξη είναι «δικός μας» περιλαμβάνει εντός του κειμένου της διάταξης λέξεις κλειδιά για να κάνει χρήση ο διεφθαρμένος που έδωσε την εντολή και να φουσκώνει σαν γάλος. Επειδή οι πολλοί πιστεύουν ότι η διάταξη ήταν ειλικρινής. Μου είπε μάλιστα ότι αν βλέπεις διατάξεις που περιέχουν υποκειμενική κρίση του Εισαγγελέα εις βάρος του «χαμένου» είναι πιθανόν αποτέλεσμα ….τηλεφωνήματος.
Φυσικά για να γίνει αυτό λειτουργεί το σύστημα «Μπαλτάκος» με τα κατάλληλα τηλεφωνήματα στους κατάλληλους ανθρώπους. Προσωπικά έχω τύχει ενώπιον μιας κατάστασης που μου επιβεβαίωσε 100% ότι το τηλέφωνο παίζει σημαντικό ρόλο. Για αυτό άλλωστε και οι διευθύνοντες το σύστημα κατέστησαν κακούργημα την δημοσιοποίηση τηλεφωνικών ή άλλων πειστηρίων που ελήφθησαν χωρίς την συναίνεση του συνομιλητή. Για να προστατεύσουν, ανάμεσα στα άλλα, τους εαυτούς τους (βλ. Μπαλτάκος, Δένδιας κλπ και αυτούς που δέχθηκαν τα τηλεφωνήματά τους).

*****************************************************************************

Στο φως τα κυκλώματα της Δικαιοσύνης* H έρευνα που ξεκίνησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς αποκάλυψε παραδικαστική σπείρα στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο της Αθήνας

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης για μία ακόμη φορά βρίσκονται παραδικαστικά κυκλώματα που δρουν στους κόλπους των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας. H δικαστική έρευνα, η οποία διατάχθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό, προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς, ενώ ήδη παραιτήθηκε δικαστικός λειτουργός λόγω της ανάμειξής του σε υπόθεση χρηματισμού.

Κατά την έρευνα που έχει ξεκινήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς, στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο της Αθήνας δρα παραδικαστικό κύκλωμα. Επίσης στην έρευνα του κ. Σανιδά περιλαμβάνεται και η περίπτωση του προέδρου Πρωτοδικών κ. Λ.Στάθη, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα. Προχθές ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αποκάλυπταν τη μακροχρόνια δράση του και τηλεοπτική εκπομπή που τον έφερε να χρηματίζεται ο δικαστικός αυτός οδηγήθηκε σε παραίτηση από το δικαστικό σώμα, επικαλούμενος λόγους υγείας. Παράλληλα, από τον δικαστικό λειτουργό αφαιρέθηκαν όλες οι δικογραφίες που είχε στα χέρια του. H παραίτηση του κ. Στάθη δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών πριν από την παραίτησή του είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στον κ. Στάθη αποδίδεται σωρεία περιπτώσεων ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας που θίγουν το κύρος της Δικαιοσύνης. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διερευνήσει παράλληλα και τις αποκαλύψεις περί χρηματισμού του με το ποσό των 5.000 ευρώ για υπόθεση τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα ο κ. Σανιδάς ερευνά για παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο «φρόντιζε» για τις αποφυλακίσεις κατηγορουμένων που βαρύνονται με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως είναι εμπορία ναρκωτικών κ.ά. Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται εισαγγελέας και αντεισαγγελέας Εφετών, γυναίκα Πρωτοδίκης, δικηγόροι, γιατροί κρατικών νοσοκομείων και ένας αρχιμανδρίτης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό έχουν μεταδοθεί αποσπάσματα μαγνητοταινιών στα οποία ακούγεται γυναίκα πρωτοδίκης της Αθήνας να μιλάει για καταθέσεις χρημάτων από κατηγορουμένους σε υποθέσεις ναρκωτικών, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. O ίδιος σταθμός έχει αποκαλύψει αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους γίνονταν καταθέσεις χρημάτων προκειμένου να αποφυλακίζονται έμποροι ναρκωτικών και άλλοι κατηγορούμενοι. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί αναμένεται να ανοιχθούν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ηδη για την πρωτοδίκη Αθηνών (που είχε διατελέσει και ανακρίτρια) ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για «προφανές σφάλμα» από βαριά αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Για τη διαλεύκανση του παραδικαστικού κυκλώματος ο κ. Σανιδάς έχει ζητήσει από τον διευθυντή δίωξης ναρκωτικών της ΕΛΑΣ να του διαβιβάσει όλες τις υποθέσεις ναρκωτικών που απασχόλησαν την υπηρεσία του, προκειμένου να ελεγχθεί ποια ήταν η δικαστική πορεία αυτών των δικογραφιών.

* H περίπτωση Μπουρμπούλια

Οι δικαστικές αρχές της Θήβας θα κρίνουν για την «τύχη» της πρώην δικαστικής λειτουργού κυρίας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια η οποία κατηγορείται για τρία ποινικά αδικήματα που φέρεται να διέπραξε ως ανακρίτρια στην υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» το έτος 1999. Συγκεκριμένα, η κυρία Μπουρμπούλια αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης και της δωροδοκίας. Ηδη ο αρμόδιος εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Θηβών (το οποίο αναμένεται να εκδώσει το σχετικό βούλευμά του) την παραπομπή της πρώην δικαστικού λειτουργού σε δίκη για τα δύο πρώτα αδικήματα και την απαλλαγή της για την πράξη της δωροδοκίας.

Παράλληλα η κυρία Μπουρμπούλια την περασμένη Παρασκευή καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή για παράλειψη κατάθεσης δήλωσης του «πόθεν έσχες» για το έτος 2001. Ειδικότερα, η πρώην 9η ανακρίτρια πλέον του ότι κατέθεσε τη δήλωση των περιουσιακών της στοιχείων με καθυστέρηση, δεν είχε περιλάβει σε αυτήν την αγορά ακινήτου που είχε κάνει.

H κυρία Μπουρμπούλια παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα όταν δημοσιεύματα του Τύπου έκαναν λόγο για εμπλοκή της στην υπόθεση των μετοχών. Παρά το γεγονός ότι η παραίτησή της έγινε δεκτή από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φ. Πετσάλνικο, το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου προχώρησε στη συνέχιση της πειθαρχικής δίκης. Ετσι της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης προσωρινής παύσης. Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, η κυρία Μπουρμπούλια έπληξε το κύρος της Δικαιοσύνης με τη συμπεριφορά της η οποία δεν συνάδει με τα καθήκοντα του δικαστικού λειτουργού.

* H υπόθεση Χριστόπουλου

Τα κρούσματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Κατά το πρόσφατο παρελθόν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και τα ποινικά δικαστήρια είχαν ασχοληθεί με περιπτώσεις δικαστών ή εισαγγελέων οι οποίοι είχαν παραβεί το καθήκον τους. Μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις ήταν αυτή του πρώην αντεισαγγελέα Εφετών Πάτρας κ. Δ. Χριστόπουλου. Ο τελευταίος ήταν μέλος της επιτροπής που χορήγησε πενθήμερη άδεια, το 1994, στον τούρκο μεγαλέμπορο ναρκωτικών Αντεμ Χουσεΐνογλου, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει ποτέ στις φυλακές.

Τα πειθαρχικά συμβούλια όμως δεν τον έκριναν τιμωρητέο για την πράξη αυτή. Αντίθετα, τον τιμώρησαν με την ποινή της οριστικής παύσης διότι, εκτελώντας χρέη προϊσταμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, παρέλειψε να ασκήσει διώξεις για σειρά δικογραφιών που εκκρεμούσαν. Οι δικογραφίες που «ξεχάστηκαν» στο συρτάρι του κ. Χριστόπουλου είχαν αποτέλεσμα να υποπέσουν σε παραγραφή πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κ.ά.

Για το ίδιο θέμα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο είχε αθωώσει τον πρώην δικαστικό λειτουργό για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, κρίνοντας ότι δεν είχε δόλο. Αντίθετα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε δύο φορές τις προσφυγές του κ. Χριστόπουλου, επικυρώνοντας τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων για την οριστική απόλυσή του από το σώμα.
" Χρειάζεται αυτοκάθαρση..."

«H διαφθορά υπάρχει παντού και δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη τη Δικαιοσύνη, έστω και σε αρκετά μικρότερο βαθμό. Δεν είμαστε κοινωνία αγγέλων. Αλίμονο αν στρουθοκαμηλίζαμε και εξαγνίζαμε τον χώρο. Και όσοι το πράττουν, ελαφρά τη καρδία, είναι είτε αιθεροβάμονες είτε εθελοτυφλούν. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι τραγικό, αφού δεν συμβάλλει στη διόρθωση των ημαρτημένων.

Χρειάζεται αυτοκάθαρση στον χώρο της Δικαιοσύνης. Για να προχωρήσει όμως η αυτοκάθαρση, απαιτείται ουσιαστική λειτουργία της Επιθεώρησης από τον Αρειο Πάγο. Κάτι τέτοιο, όμως, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες κάποιων επιθεωρητών, δυστυχώς δεν φαίνεται να συμβαίνει, διότι υπεισέρχεται πότε ο ανθρώπινος παράγων, πότε ενδεχομένως άλλοι παράγοντες. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα τελικά είναι αυτό. Οι «καλοί» και «κακοί» ουσιαστικά να εξισώνονται και ευλόγως οι «καλοί», που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία, απογοητεύονται από τα κακά παραδείγματα συναδέλφων τους που μένουν ατιμώρητοι, ου μην αλλά και προάγονται.

Ολοι όσοι διακονούμε τον χώρο της Δικαιοσύνης οφείλουμε να επιδεικνύουμε το άμεσο ενδιαφέρον μας και μάλιστα στην πράξη, ο καθένας από την πλευρά του. H Δικαιοσύνη στην οποία είναι συμπυκνωμένες όλες οι αρετές αποτελεί ιερό θεσμό. Οι ιερόσυλοι λοιπόν είναι αποβλητέοι».
A. ΖΗΣΗΣ (Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) "Οδυνηρό..."

«Οδυνηρό χαρακτήρισε «το αποκαλυφθέν σκάνδαλο χρηματισμού» του προέδρου Πρωτοδικών κ. Λ. Στάθη ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αχ. Ζήσης. Ο πρόεδρος της Ενωσης επεσήμανε ότι «η ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι πάντοτε η αποβολή του επίορκου από το δικαστικό σώμα». Επίσης ο κ. Ζήσης τόνισε ότι το σκάνδαλο δεν πρέπει να χρεώνεται στη Δικαιοσύνη, αλλά «στο πρόσωπο αυτού που υπέπεσε σε αυτό το ασυγχώρητο ολίσθημα», υπονοώντας τον πρόεδρο Πρωτοδικών».
Σ. ΜΠΑΓΙΑΣ (πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος) "Αμείλικτοι..."

Αν υπάρχει και το παραμικρό κρούσμα διαφθοράς στον χώρο της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με τρόπο αμείλικτο. Και υπάρχουν τα κατάλληλα για τον σκοπό αυτό όργανα εντός των κόλπων της Δικαιοσύνης. Θεωρώ, πάντως, ότι τυχόν τέτοια κρούσματα αποτελούν ελάχιστες και μεμονωμένες περιπτώσεις, που ασφαλώς δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών της χώρας μας, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να προσβλέπουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα με τρόπο ώστε να δίδεται η εντύπωση ότι η διαφθορά στη Δικαιοσύνη αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο, είναι αναληθής και απαράδεκτη. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι τέτοιου είδους αόριστες αναφορές προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης αλλά και τη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

********************************************************************************







Ερωτήματα για ιερή «αρχαιοκαπηλία»

Του Αναγνώστη Λασκαράτου


Μινγκρελιανός Oρθόδοξος καλόγερος-1714 (ενδεδυμένος casual). Ρωσικός ναός της Τουλούζης.

Το έγκυρο περιοδικό ‘Hot Doc’, σε εκτεταμένο του δημοσίευμα («Το παραδικαστικό Ζει», 34 σελίδες!) του πρώτου 15θήμερου του Ιανουαρίου, αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες («και εταιρία δολοφόνων;») μιας τεράστιας έκτασης δικογραφίας, με 92.000 ώρες τηλεφωνικών συνομιλιών που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ, που «εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια λιμνάζει στα χέρια τα Δικαιοσύνης» (διαφημιστικό βίντεο του περιοδικού). Προσωπικά δεν μου προκάλεσαν έκπληξη αυτά που δείχνουν πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου («κομπίνες με ακίνητα, μπλεγμένα και μοναστήρια»-σελ.31). Συνιστώ σε κάθε ενεργό δημοκρατικό πολίτη να το μελετήσει. Θα περιοριστώ με τηλεγραφική συντομία, σε μια μόνο μικρή πτυχή σε σχέση με τη Μητρόπολη Σύρου, του εκ των πρωταγωνιστών του δράματος ρασοφόρου Ιάκωβου Γιοσάκη, φερόμενου ως παλιού φίλου των Χριστόδουλου-Ιερώνυμου (αλληλοκατηγορούμενων γι’ αυτό το 2005, «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» (1/2): ‘Τίνος είναι ο Γιοσάκης;’), οι οποίοι παρά τον ορυμαγδό των πολύ σοβαρών ποινικών και των εκκλησιαστικών (ομοφυλοφιλία) παραπτωμάτων του, δεν τον παρέπεμψαν στην εκκλησιαστική «Δικαιοσύνη» (που λειτουργεί επιλεκτικά για ενοχλητικούς). Να σημειώσω πως μια από τις νέες υποθέσεις που φέρονται ότι αφορούν τώρα το διάσημο ρασοφόρο, που φέρεται ότι διέμενε σε μεγαλοπρεπή έπαυλη στην Κηφισιά της οποίας οι ιδιοκτήτες «δε πρόκειται να μας ενοχλήσουν ξανά» (σελ.32 «…η έπαυλη του ‘παπά’». Aναρωτιέμαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό!), είναι οι δωρεές «προσημειωμένων» ακινήτων σε μονές, επειδή τότε δεν μπορούν να κατασχεθούν. Φοβάμαι πως αρκεί το γεγονός ότι ο κ.αρχιμανδρίτης παραμένει κληρικός, χωρίς να έχει διαμαρτυρηθεί ούτε ένας επίσκοπος, για να υποψιασθεί κανείς ότι η κρατική-εθνική Εκκλησία δεν είναι ο ευαγής οργανισμός, που μας παρουσιάζουν νεαροί “αριστεροί ανατροπείς”, που αδημονούν στον προθάλαμο της Εξουσίας.

1.Στις 17.6.2010, είχε δρομολογηθεί μια δίκη που δεν πήρε δημοσιότητα και δεν ξέρω, ούτε μπορώ να βρω πουθενά, αν έγινε ή αναβλήθηκε και αν οι αιδεσιμότατοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν (ούτε το περιοδικό, που αναφέρεται και σε αυτήν, λέει κάτι σχετικό).

«Στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες. Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία. Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι. Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι… Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γ.Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

2.Στην υπόθεση αυτή έχει αναφερθεί ο τρομερά αθυρόστομος δημοσιογράφος Σάκης Μαυρέλης, ο οποίος συστηματικά αποκαλύπτει «σκάνδαλα» παραγόντων της Μυκόνου, εκεί που ευδοκιμούσαν τα «πανηγυρόσπιτα» της Ναοδομίας, που απαλλάσσονται και από το χαράτσι.

Ένα τουλάχιστον, από αυτά που εντόπισε ο κ.Μαυρέλης, εκδικάστηκε: «Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για ισόχρονο διάστημα, καταδικάστηκε χτες από το Πλημμελειοδικείο Σύρου, ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου κ. Βερώνης…. μετά από μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της Αθ.Μαυρέλη, που κρατείται στις φυλακές Χίου, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση….»

Ο κ.Μαυρέλης έχει καταδικαστεί κάμποσες φορές για βαρύτατους χαρακτηρισμούς και καταγγελίες σε βάρος του Δωρόθεου Β΄ (και του περιβάλλοντός του), μητροπολίτη Σύρου Τήνου Μυκόνου κλπ, πνευματικού τέκνου του Δωροθέου Α΄ (γνώριμου της κας Δ.Λιάνη Παπανδρέου), πνευματικού πατέρα του Ιερότατου μητροπολίτη Κονγκό και διοργανωτή τιμητικού μνημόσυνου (16.12.2012) του βασανιστή της Μακρονήσου και διαβόητου στο πανελλήνιο ροζ μητροπολίτη Στυλιανού Πρεβέζης: (Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ του Τηνίου, …»). Μπορεί ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το κορόιδο, πολλοί όμως δεν ξεχνούν πως: «Ο Στυλιανός απολογείται στην Ι.Σύνοδο, όπου απειλεί ότι ‘αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων 8 μελών της Ι.Συνόδου, τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε ΚΥΠ, μέσω του διευθυντή της Ρουφογάλη’ » (Wikipedia, λ.Στυλ. Πρεβέζης).

Ο κ.Μαυρέλης διατείνεται ότι η καταδίκες του οφείλεται σε διαπλοκή του Δωρόθεου Β΄ με τοπικό δικαστικό παράγοντα. Η Μητρόπολη όμως προειδοποιεί: «την 12.06.2013, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, κατεδίκασε ομόφωνα τον εκδότη της εφημερίδος «TIMES IN KOLONAKI» κ. Αθ.Μαυρέλη, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου και εξύβριση του Πρωτοπρ. Γ.Φανερού, Αρχιερατικού παρ’ ημίν Επιτρόπου ….υπό το πρόσχημα του δήθεν ενδιαφέροντος για την Εκκλησία έσπευσαν να αναπαραγάγουν και να σχολιάσουν, προσθέτοντας και προσωπικές τους κρίσεις, μερικοί, αυτοαναγορευόμενοι σε τιμητές των πάντων, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν τις ίδιες συνέπειες, λόγω της μεγαλοψυχίας του Κληρικού μας. Ας μη υπεραίρονται όσοι θεωρούν τη μεγαθυμία και την υπομονή μας ως αδυναμία! Ακουέτωσαν ταύτα πάντες (sic!)…». Το ‘θιγόμενο’ τοπικό μπλογκ Xanemoαπάντησε, μεταξύ άλλων σκληρότερων διατυπώσεων και τα εξής: «Η «Μητρόπολη εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013, δελτίο τύπου το οποίο φέρνει περισσότερο σε «απειλητική επιστολή …Αν παρατηρήσουμε και την σχέση που έχουν οι κύριοι της μητρόπολής μας με διάφορους μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας, …».

Μια εμπεριστατωμένη παλιότερη νηφάλια παρέμβαση στην υπόθεση, έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο («paraskhnio.gr»):

«Διαφθορά και κουκούλωμα που δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα (29.5.2011 Του Γ.ΝΤΑΣΚΑ). Ο Μαυρέλης βγάζει την εφημερίδα «TIMES IN KOLONAKI». Όσα γράφει είναι η ουσία και ο τρόπος που τα γράφει είναι η λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία.Αυτά που γράφει χρόνια είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ορίστηκε εφέτης ανακριτής στη Μύκονο. Για διαφθορά, για πολεοδόμους, για κρατικό μηχανισμό, για αυθαίρετα, για αυτό που λέγεται Μύκονος γράφει ο Μαυρέλης και καταγγέλλει. Θα του έπρεπε ένα βραβείο για την τόλμη του, με συστάσεις να κινείται στα Αριστοφανικά όρια και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει ορισμένες ακραίες εκφράσεις, οι οποίες όμως δεν αφαιρούν τίποτα από την ουσία. Αντίθετα, ένας δίκαιος δικαστής θα τις απέδιδε στην αγανάκτηση του μέσου δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί οξύ και δριμύ ύφος και ταυτόχρονα στην ατομική ιδιοπροσωπία του Μαυρέλη, ο οποίος φαίνεται να έχει αγνούς σκοπούς. Και όμως… Αυτή η διαφθαρμένη χώρα κατάφερε να βάλει… φυλακή τον Μαυρέλη για συκοφαντική δυσφήμηση του τοπικού Μητροπολίτη. Έχουμε ακούσει διάφορα για τον Μητροπολίτη αυτόν. Και τα καλύτερα και τα… μη καλύτερα. Και να ισχύουν μόνο τα καλύτερα, το γεγονός ότι δέχθηκε να μπει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Μαυρέλης τον καθιστά πρόσωπο απορριπτέο από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα. Ειδικά γιατί αφορούν τη Μύκονο, τις αθλιότητες που γίνονται εκεί και επιβεβαίωση ο ορισμός εφέτη ανακριτή. Για να διασκεδαστεί κάθε σκέψη και υποψία, ο εφέτης ανακριτής θα πρέπει να αρχίσει την έρευνα σε βάθος από τον πολεοδόμο, τον Μητροπολίτη, τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το πόσα χρήματα εισπράττονται από τη Μητρόπολη Σύρου και κυρίως από την Τήνο και πού καταλήγουν αυτά. Φυσικά, ιδιαίτερη έρευνα χρειάζεται για τα σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων στη Μύκονο. Αν γίνει πραγματική έρευνα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές Κορυδαλλού και το τμήμα επωνύμων … Δείτε μερικά κείμενα από αυτά που έγραψε ο Μαυρέλης και θα καταλάβετε τον βαθμό διαφθοράς της χώρας».

3.Το μπλογκ directnews (η διαχειρίστριά του δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη συνελήφθη το Σεπτέμβρη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε η ανακρίτρια κα Ι.Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Proton, για το δημοσίευμα «Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο …») παρουσιάζει από τις 28.9.2011 («Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !» απομαγνητοφωνημένους διαλόγους (που φέρεται ότι υπέκλεψε η ΕΥΠ) του πανοσιολογιότατου Γιοσάκη με τον ευλαβή κ.Σωτήριο Τζούμα, τ.πολιτευτή της ΝΔ και επικοινωνιολόγο του αειδήμου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου του Α΄, σχετικές με τη δίκη της Λαμίας, μερικά αποσπάσματα από αυτά δημοσίευσε τώρα και το Hot Doc.

4. Καταγγελίες για υποτιθέμενη εμπλοκή στο παραδικαστικό του Πανιερότατου Σύρου έχουν ξαναδημοσιευθεί, χωρίς συνέχεια, από το 2005: “Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, “ροζ” υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» («Ελευθεροτυπία», 5.2.05). Η είδησηδημοσιεύθηκε και στο “ΒΗΜΑ” (7.2.2005): «Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα» (Μ. Αντωνιάδου), το οποίο δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε” : «...Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους».

5. Τώρα, το ‘Hot Doc’, στα πλαίσια της μεγάλης του έρευνας, στη σελ.20 (φωτ.2, «Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου και ο μητροπολίτης Σύρου»- Β.Τριάντης), αναφέρει με βάση τις τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ, πως ο υπόδικος για αρχαιοκαπηλία ιερωμένος, φερόμενος ως «alter ego» του Σεβασμιοτάτου, έπρεπε να καταβάλλει 70.000 ευρώ για να αθωωθεί στο πολιτικό δικαστήριο της Λαμίας, ώστε να μην καθαιρεθεί αναγκαστικά από το δεσπότη και να μη βρει ο τελευταίος το μπελά του για την αδράνειά του. Ο κ.Τζούμας ρωτήθηκε από το περιοδικό και δήλωσε πως έχει καταθέσει υπόμνημα στη Δικαιοσύνη, ότι συνομίλησε με τον αρχιμανδρίτη όταν αυτός βρισκόταν στη φυλακή, πως ουδέποτε μετέφερε αυτές τις συνομιλίες στον Πανιερότατο και πως υπάρχουν κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του πατρός Γιοσάκη.

Θέτω τα παρακάτω, νομίζω εύλογα, ερωτήματα, με βάση αυτά που έχουν δημοσιευτεί, εκφράζοντας την απορία μου για τη σχεδόν ανύπαρκτη δημοσιότητα, που πήρε μια δίκη ιερής «αρχαιοκαπηλίας», στην οποία «μεταξύ των ενδιαφερομένων για αγορά εμφανίζονται και τα ονόματα δυο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες τα χώρας» (Ηot Doc-Α’ Ιανουρίου-στο «directNews» έχουν γραφτεί δυο ονόματα):

Α. Ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, που δίκαια ή άδικα φέρεται ότι συσχετίζεται με εξαγορά;

Β. Πως γίνεται ένας ιερωμένος να τολμήσει να αποσπάσει έστω και μια παλιά βυζαντινή εικόνα, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα γίνει αντιληπτός από τη Μητρόπολη ή έστω να φοβηθεί ότι θα συλληφθεί στα πράσα; Πως γίνεται να μην φοβάται ότι ο πρωτοπρεσβύτερος, που του την παρέδωσε καλή τη πίστει για συντήρηση (με ποια διαδικασία;), δεν θα τον κατηγορούσε μετά την πώληση της εικόνας, αν αυτή χανόταν;

Γ. Γιατί αυτή η υπόθεση καθυστερεί τόσο πολύ και στερείται της ανάλογης δημοσίευσης (της ψυχής της Δικαιοσύνης) και στο σκέλος της Μητρόπολης Σύρου, το οποίο δείχνει δεμένο και απλό;

Δ. Μήπως θα έπρεπε να είχαν τύχει μεγαλύτερης προσοχής οι πολυάριθμες συναφείς και συγκεκριμένες δημόσιες καταγγελίες και τα ερωτήματα του φυλακισμένου κ.Σάκη Μαυρέλη;

Θα περιμένουμε αναγκαστικά τη διεξαγωγή της δίκης του παραδικαστικού, που φέρεται ότι αφορά τους πανοσιολογιότατο πατέρα Γιοσάκη-ελλογιμότατο κ.Σωτήριο Τζούμα και εμμέσως τον αγιότατο Δωρόθεο Β΄ ή την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος. Ήδη για άλλη υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού, έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε επτά χρόνια φυλάκιση (με αναστολή-18.6.2013), το πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς, τ.βουλευτής της ΝΔ (και ολίγον «Λάος») κ.Μαντούβαλος. Υπενθυμίζω ότι από το πρώτο παραδικαστικό, όπου τόσος θόρυβος είχε σηκωθεί το 2005, προέκυψε η αθωότητα ή η ασήμαντη ενοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των «ενεχόμενων», όπως ο Τιτουλάριος Βρεσθένης, τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος (κατοικοεδρεύων στη φιλόξενη αυλή του αγ.Αμβρόσιου, κινείται συνεχώς να ξαναβολευτεί σε κάποια υπαρκτή Μητρόπολη), δανειστής της (μη εκδιδόμενης από τη Μ. Βρετανία!;!) φυγόδικης Αντωνίας Ηλία, ο Ι.Γιοσάκης, και ο έγκριτος Νομικός κ.Σάκης Κεχαγιόγλου. Ίσως κάποια ερώτηση στη Βουλή του φιλακόλουθου τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Συρμαλένιου, να επιτάχυνε τις εξελίξεις και να έριχνε περισσότερο φως στη Μύκονο και στις πέριξ νήσους του οιακοστρόφου Δωροθέου του Β΄.

***************************************************************************


Ξεπλένουν το παραδικαστικό - η πρωταγωνίστρια Τόνια Ηλία μιλάει στο Hot Doc




Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που το 2005 εμφανίστηκε ως μια υπόθεση διαφθοράς δικαστών οι οποίοι μέσα από ένα κύκλωμα διασυνδέσεων με δικηγόρους και ανθρώπους της Εκκλησίας καθόριζαν την έκβαση δικών, σήμερα έχει καταλήξει στην αθώωση των περισσότερων από αυτούς που εμφανίστηκαν ως πρωταγωνιστές.
www.koutipandoras.gr
Το Hot Doc αποκαλύπτει πώς πλευρές του παραδικαστικού «καθαρίστηκαν» με ρυθμίσεις και αλλαγές νόμων. Πώς στην ουσία «ξεπλένονται» οι πρωταγωνιστές, μέσω περίεργων νομοθετημάτων -τα οποία αποκαλύπτουμε- που τους έδωσαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα ίχνη του πιθανού εγκλήματος, είτε εξαγοράζοντας ποινές σε υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει, είτε ευνοούμενοι από τη μη χρήση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων στις δίκες που πραγματοποιήθηκαν.
Φιλοξενούμε ακόμη, συνέντευξη της εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος, Τόνιας Ηλία, την οποία βρήκαμε στο Λονδίνο. Διαβάστε τι λέει η ίδια για την υπόθεση, πώς, συχνά, πέφτει σε αντιφάσεις και γιατί «τρέμει» την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Είναι άραγε η όλη υπόθεση ένα δικαστικό φιάσκο, ή απλώς επιβεβαιώνεται πως το παραδικαστικό υπήρχε, υπάρχει και είναι ικανό να μένει ατιμώρητο, επιβεβαιώνοντας την ισχύ του;

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/10/hot-doc.html#ixzz3MfoxTpY4

*****************************************************************************


Καταγγελίες για παραδικαστικό κύκλωμα φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Καταγγελίες για παραδικαστικό κύκλωμα φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο είναι παλαιότερη υπόθεση – προ οκταετίας – με παράνομες πράξεις (προσλήψεις κ.α.) σε σημαντικό κρατικό οργανισμό, για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις εισαγγελικές αρχές στον τότε πρόεδρό του.

Ωστόσο καταγγέλλεται τώρα ότι μεθοδεύεται όχι μόνο η απαλλαγή των μελών, που μετείχαν τότε στο διοικητικό συμβούλιο και ελάμβαναν τις αποφάσεις με τον κατηγορούμενο πρόεδρο, αλλά και η παραπομπή του υπηρεσιακού παράγοντα, που αποκάλυψε τότε τις παρανομίες και τις παρέπεμψε στη δικαιοσύνη!
******************************************************************************

Η αναφορά του ονόματος της εφέτη στο Παραδικαστικό 2
ΒΙΝΤΕΟ

*****************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ