Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 194 ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΚΑΝΑΡΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ 21’.

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ)ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΒΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΩΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΜΠΟΥΛΟΥΖ (ΤΡΙΠΟΛΗ).

ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ , ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΑΛΗ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑ-ΑΜΑΝ-ΑΛΑ Ή ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ) ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΘΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

Οι κυριότερες πολεμικές ενέργειες του Κανάρη στην Επανάσταση του '21:

Πυρπολεί την ναυαρχίδα του καπετάν πασά Καρά Αλή στη Χίο (6 – 7ιουνίου 1822). 2.000 νεκροί Οθωμανοί, ανάμεσά τους και ο Καρά Αλής.

Ανατινάζει τουρκικό δίκροτο στο στενό μεταξύ τενέδου και τρωάδας (28 οκτωβρίου 1822). Επρόκειτο για την υποναυαρχίδα του νέου αρχιναυάρχου Κακλαμάν Μεχμέτ Πασά, που είχε διαδεχθεί τον Καρά Αλή. 800 νεκροί Οθωμανοί.

Πυρπολεί τουρκική φρεγάτα κοντά στη Σάμο (5 αυγούστου 1824), εκδικούμενος την καταστροφή της Κάσου και της πατρίδας του. 600 νεκροί Οθωμανοί.

Πυρπολεί τουρκική κορβέτα στα ανοιχτά της Μυτιλήνης (23 -24 Σεπτεμβρίου 1824).

Και η τολμηρότερη ενέργεια του: αποπειράται να πυρπολήσει τον αιγυπτιακό στόλο του ιμπραημ στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας (10 αυγούστου1825). Το εγχείρημα απέτυχε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (απρόοπτος μεταβολή του ανέμου).

Επειτα από τις πράξεις του αυτές, το τίμημα που πλήρωσε ο ναύρχος ήταν πολύ μεγάλο μέσα στην οικογενειά του.

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ….

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ…. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΤΟΝ ‘’ΤΙΜΩΡΗΣΕ’’ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.











Το συγκεκριμένο άγαλμα είναι τοποθετημένο στην είσοδο του λιμανιού στο ναύπλιο.

Από εκεί διέρχονται καθημερινά χιλίαδες επισκέπτες όπου και θαυμάζουν τον ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΑΝΑΡΗ ύψους το πολύ ενός(1) μέτρου;;;!!!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ‘’ΚΥΡΙΟΙ’’ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΜΕΝΟ ΒΑΥΑΡΟ .

Ότο φον βιτελμπαχ (Όθων).





ΥΓ.

Δεν μας εκπλίσει η συμπεριφορα αυτή των ψευδελλήνων διότι γνωρίζουμε καλά πως ακόμα και νεκρό ,τρέμουν στο πρότυπο του μεγάλου ΚΑΝΑΡΗ.

Όμως λησμονούν κάτι … πως ότι και να κάνουν , όσο και να μειώνουν τους ήρωες μας, όση λάσπη κι αν ρίχνουν,

Αυτός ο τόπος είναι ‘’καταδικασμένος’’ να γεννά ΚΑΝΑΡΗΔΕΣ ξανά και ξανά._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ