Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η γαλλική Total επενδύει 15 δισ. δολ. μέσω Κίνας στο έργο Yamal LNG στη Σιβηρία

Υψηλότερες επενδύσεις στα έργα αγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στη Σιβηρία μέσω Κίνας αναζητεί η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Total. 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού Πάτρικ Πουαγιέν, η Total ενδιαφέρεται για συναλλαγές ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κινεζικές τράπεζες .....για την επιπλέον χρηματοδότηση των έργων φυσικού αερίου. Εάν πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρική συναλλαγή με κινεζικές τράπεζες.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal o Πουαγιέν αναφέρει πως ηTotal ενδιαφέρεται για την επέκταση της χρηματοδότησης ύψους 27 δισ. δολαρίων στο ρωσικό πρότζεκτ Yamal LNG στη Σιβηρία. Η χρηματοδότηση μπορεί να γίνει είτε σε ευρώ είτε σε κινεζικά γουάν. Σύμφωνα με τον Πουαγιέν η Total σχεδιάζει να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τα μέσα του 2015, αλλά δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένες κινεζικές τράπεζες με τις οποίες γίνονται οι διαπραγματεύσεις.

Το πρότζεκτ Yamal LNG χρηματοδοτείται από την γαλλική Total, τη ρωσική Novatek και την εθνική κινεζική πετρελαϊκή National Petroleum Corp. Η ρωσική Novatek κατέχει το 60% του έργου, ενώ η γαλλική και η κινεζική εταιρεία διαθέτουν από 20% η καθεμία.

Η Total θεωρεί πως η Ρωσία θα αναδειχθεί στην μεγαλύτερη και πλέον σημαντική περιοχή πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως έως το 2020 με παραγωγή περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ