Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ιδού το ανάκτορο που έφτιαχνε στην Ιθάκη ο άνθρωπος του Άκη!

Βίλα-φρούριο την αποκαλούν οι κάτοικοι του νησιού
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ «Π»

Πρόκειται για τον Βλάση Καμπούρογλου, που ήδη το όνομά του φιγουράρει στους φακέλους που έχει ο Ανακριτής, ο οποίος ερευνά τις πολυποίκιλες «δραστηριότητες» του πρώην υπουργού Άμυνας, που, ως γνωστόν, λόγω αυτών των… δραστηριοτήτων... κατοικεί εδώ και μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο Βλάσης Καμπούρογλου, βάσει των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο Ανακριτής και πολλά από αυτά έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, κατηγορείται για το μαύρο χρήμα από την αγορά των TOR-M1.

Ένα μέρος απ' αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες των TOR-M1 πήγαν για την κατασκευή ανακτόρου στην Ιθάκη. Σε μια περιοχή με πανοραμική θέα, που λέγεται «Παλάτια» και η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας του όμορφου νησιού, στο Βαθύ, ακριβώς απέναντι από το νησάκι Λαζαρέτο, που είναι στο λιμάνι. Το παλάτι του ο Βλάσης Καμπούρογλου θέλησε να το χτίσει στα «Παλάτια»... Οι φωτογραφίες, που σήμερα δημοσιεύει το «ΠΑΡΟΝ», είναι αποκαλυπτικές της αξίας του ανακτόρου που έστησε ο στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, από τα «κέρδη»-μαύρο χρήμα των εξοπλισμών, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Στην Ιθάκη πιστεύουν ότι πίσω από την κατασκευή της έπαυλης ήταν ο Άκης.

Ο Καμπούρογλου επιθεωρούσε την πρόοδο της κατασκευής με συχνές επισκέψεις που έκανε στην Ιθάκη με ελικόπτερο!


Το ψάχνει το ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Ιθάκης, μετά τις αποκαλύψεις της δράσης του Τσοχατζόπουλου και της συμμορίας που είχε στηθεί γύρω του, και την επέμβαση της Δικαιοσύνης, έφτασαν στο νησί τέσσερα άτομα που επέβαιναν σ' ένα μαύρο τζιπ και «περιεργάζονταν» το παλάτι του Καμπούρογλου. Η εκτίμηση όλων ήταν ότι επρόκειτο για κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

Υπεύθυνος για τις μίζες...

Μια πλευρά του ρόλου που διαδραμάτισε ο Καμπούρογλου στη… διαδρομή του μαύρου χρήματος-μίζες από τα TOR-Μ1 (και ασφαλέστατα όχι μόνο) φωτογραφίζεται κατά τον πιο αδιάψευστο τρόπο, από τα e-mail που είχε ανταλλάξει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας (που και αυτός βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό), με το μεγάλο ελβετικό δικηγορικό γραφείο Niederer Craff & Frey. Και τα e-mail αυτά που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πρώην υπουργού, συνδέουν τον Τσοχατζόπουλο με την εταιρεία Drumilan International, με έδρα τις Παρθένους Νήσους, που μέσω της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Drumilan International Hellas A.E., είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR-M1.

Τον ξεσκέπασε ο ξάδελφος

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών ήταν ο συριακής καταγωγής άραβας μεγαλοεπιχειρηματίας Αl Jayad Fouad, που και αυτός εμπλέκεται στην ιστορία του Άκη, ενώ εκπρόσωπος της ελληνικής Drumilan ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου. Παράλληλα λειτουργούσε και η Drumilan Offset, με έδρα την Κύπρο. Μέσω αυτών φέρεται να διακινήθηκε το μαύρο χρήμα των TOR-M1 που κατέληξε σε λογαριασμό της offshore Bluebell στην Ελβετία, εταιρεία που οι δικαστικές αρχές συνδέουν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στα e-mail φαίνεται η δικηγορική εταιρεία να ζητεί αρχικώς -χωρίς αποτέλεσμα- από τον κ. Καμπούρογλου χρήματα για υπηρεσίες που είχε παράσχει. Στη συνέχεια, το 2010, ζητεί και πάλι τα οφειλόμενα, τα οποία από τα παραστατικά είναι 78.000 ελβετικά φράγκα, αυτήν τη φορά από τον Νίκο Ζήγρα, στον οποίο απευθύνεται ως Drumilan International (!), ενώ τα έγγραφα αποστέλλονται στην Κομνά Τράκα, όπου ήταν το κρυφό γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού ο Νίκος Ζήγρας ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού, προφανώς υπάρχει διασύνδεση της Drumilan με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Στην οδό Κομνά Τράκα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε από τις Αρχές και αντίγραφο εμβάσματος ύψους 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ, με εντολέα την εταιρεία Antey, που προμήθευσε τα TOR-M1, και δικαιούχο την Drumilan International. Επίσης, κατασχέθηκε αντίγραφο αλληλογραφίας της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς την Τράπεζα Εξωτερικών Υποθέσεων Μόσχας, που επιβεβαιώνει τη μεταφορά ποσού 21.081.757 δολαρίων ΗΠΑ με δικαιούχο την Drumilan.
ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ