Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σύντομη σκιαγραφία του Μουσουλμανισμού…Το κεφάλαιο αυτό είναι επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟ και θα ήταν ευχής έργο να εκτεθεί και να καταγγελθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Ο Ισλαμισμός-Μουσουλμανισμός ενεφανίσθη στην Αραβία τον 7ο αιώνα. Την εποχή εκείνη πέρα των Αραβικών φατριών και παραδόσεων της ερήμου υπήρχαν και πολλές διασπαστικές Χριστιανικές και Εβραϊκές αιρέσεις. Όλες αυτές οι ομάδες διαμάχοντο σφοδρώς η μια την άλλη. Τότε ο δαιμόνιος καμηλιέρης Μωάμεθ, ο οποίος ερχόταν σε συχνή επαφή με την Αίγυπτο και τη Νότια Παλαιστίνη, συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής μίας ενοποιητικής θρησκείας με βάση τον Εβραϊσμό, τον Χριστιανισμό και τις Αραβικές παραδόσεις.

Στην αρχή η θρησκεία αυτή δεν είχε τη μορφή που έχει σήμερα. Είχε στενότερη σχέση με τον Εβραιοχριστιανισμό απ’ ότι έχει σήμερα. Μέσα σε 4 αιώνες όμως έλαβε σταδιακά την σημερινή μορφή και απέκτησε τα ιερά βιβλία και τους μύθους που γνωρίζουμε σήμερα. (βλέπε την μελέτη του Ε. Dermenghem, Χριστιανισμός και Ισλαμισμός , μετάφραση από τα Γαλλικά, Δρ Λεωνίδας Παυλίδης. Σύγχρονη Σκέψη21, Εκδόσεις Γκοβότση).
Η τεράστια έκταση που έλαβε οφείλεται σε ιερούς πολέμους, τζιχάντ, και κόστισε τη ζωή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ.

Αν συνεχίσει την αύξησή της με τον σημερινό ρυθμό θα είναι αριθμητικά η πρώτη θρησκεία στον κόσμο μέσα σε 50 χρόνια, όπως υπολογίζουν. Τώρα είναι πολύ κοντινή δεύτερη με πρώτη τον Χριστιανισμό, αν βάλλομε όλες τις Χριστιανικές αιρέσεις μέσα στο ίδιο τσουβάλι.

Έτσι ο Μουσουλμανισμός φτιάχτηκε από Άραβες, και στην αρχή για Άραβες, που πήραν δάνεια από τον Εβραϊσμό και τον Χριστιανισμό τα οποία συνταίριασαν με δικές τους παραδόσεις και ιδιοσυγκρασίες της ΕΡΗΜΟΥ.
Ως γνωστών οι δύο πατρογονικές του θρησκείες, Εβραϊσμός και Χριστιανισμός, της ΕΡΗΜΟΥ και αυτές, φτιάχτηκαν εξ ολοκλήρου από ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Για λίγα χρόνια στην αρχή, ως ήταν φυσικό, περιορίστηκε στον Αραβικό κόσμο.
Εντός ολίγου όμως, ως ΦΤΙΑΧΤΗ, καταστροφική και κοσμοπολίτικη θρησκεία, βγήκε από την ΕΡΗΜΟ και τις πόλεις της Αραβίας και εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Ο θεός του, ο Αλλάχ, είναι ο θεός των ΕΒΡΑΙΩΝ Γιαχβεχ και όχι η Αγία Τριάδα των Χριστιανών του 4ου αιώνος. Ο Ιησούς Χριστός είναι απλώς ένας προφήτης του και ο Μωάμεθ ο τελευταίος ύπατος των προφητών. Όπως πιστεύουν, μετά των θάνατο του ανελήφθη στους ουρανούς από το βράχο που ευρίσκεται εκτός του τεμένους του Ομάρ στην Ιερουσαλήμ (πρώην τόπος του Ναού του Σολομώντος)! . Καθώς πιστεύεται, σ’ αυτόν υπαγόρευσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ το Κοράνιο σ’ ένα Ερημικό μέρος λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Μέκκας!
Κάθε χρόνο καθ’ οδόν προς τα εκεί τσαλαπατιούνται και σκοτώνονται ή πεθαίνουν από αφυδάτωση, κούραση, νυκτερινό ψύχος, κλπ. μπόλικοι άνθρωποι, νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά…..

Οι Άραβες Μουσουλμάνοι θεωρούν ως προπάτορά τους τον μυθικό και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ προπάτορα των Εβραίων ΑΒΡΑΑΜ…. Δεν προέρχονται όμως από τον υιό της Σάρας Ισαάκ, όπως οι Εβραίοι, αλλά από τον Ισμαήλ που είχε μητέρα την καημένη ΣΚΛΑΒΑ του ΑΒΡΑΑΜ Άγαρ, εξ ου και ΑΓΑΡΗΝΟΙ…
Στην πόλη Χεβρών της Παλαιστίνης υπάρχει ένα σπήλαιο το οποίο και οι δύο εθνότητες θεωρούν ως ΤΑΦΟ του Αβραάμ. Εκεί λοιπόν βγάζουν συνεχώς τα μάτια τους ΕΒΡΑΙΟΙ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ για τον ΤΑΦΟ ενός ατόμου που ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ….!!!! Αυτό θα πει «Πίστις…»!

Στην αρχή ο Μωάμεθ (γύρω στο 662-623) κατάφερε να πείσει μόνο μια φούχτα ανθρώπων στην Μεδίνα και Μέκκα. Ε.ε.ε…. αυτό ήταν. Μετά αυτοί οι ολίγοι κατάφεραν με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα να επικρατήσουν στην Αραβία και στη συνέχεια να εξαπλωθούν.

Σήμερα δε είναι παρόντες σχεδόν σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Αυτό το γεγονός, ότι ο αμόρφωτος προφήτης τους και ολίγοι αμόρφωτοι οπαδοί του κατάφεραν αυτό το κατόρθωμα, το χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι για να αποδείξουν την εκ του θεού προέλευση και αλήθεια της θρησκείας των και ότι ήταν θέλημα του θεού τους Αλλάχ, η εξάπλωσή της….
Σχόλιο Δαμιθάλης:Ακόμα δε σκοπό και καθήκον έχουν την ΚΑΘΟΛΙΚΗ επικράτησή τους μέσα από σφαγές των υπόλοιπων ανθρώπων που δεν είναι Ισλαμιστές Ταλιμπάν.. ότι διδάσκει το Ταλμούδ των Εβραίων, διδάσκει και το Κοράνι, και η Βίβλος Αγία Γραφή, όλα ΕΒΡΑΪΚΑ.
Τέτοια ανάλογα επιχειρήματα έχομε και με τους Χριστιανούς. Καυχώνται για την αγραμματοσύνη των αλιέων και την «εξ αγίου πνεύματος», βάλε Κωνσταντίνου, «μετέπειτα καταπληκτική επιτυχία των»… και πολλά τοιαύτα….

Η πλήρης ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ του Μουσουλμανισμού, όπως και των πατρικών της θρησκειών του Εβραϊσμού και Χριστιανισμού, βασίζεται σε πολλά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης. Αν υπάρχουν εκατοντάδες, τέτοια χωρία επιγραμματικά μόνον αναφέρομε τα παρακάτω τρία. Μέσα στα κείμενα που ακολουθούν αναφέρομε και πολλά άλλα. Μόνοι σας μπορείτε να τα εντοπίσετε όλα με ένα καλό διάβασμα αυτού του ΑΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΙΣΧΡΟΥ βιβλίου.

1) Το παρακάτω χωρίο είναι το ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ διάταγμα που δόθηκε στο Σινά, όπως το διαβάζουμε στην Έξοδον 22:20: «Εκείνος που θα προσφέρει θυσία σε άλλους θεούς θα ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΕΤΑΙ διά θανάτου. Μόνο στο Γιαχβέχ θα προσφέρετε θυσίες».
2) Για το ίδιο θέμα διαβάστε και το Δευτερονόμιον 17:1-13.

3) Το άκρον άωτον δηλαδή της θεϊκής νομοθεσίας και ζηλότυπης ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ βρίσκεται σε αυτό εδώ το φιρμάνι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται στα κεφάλαια 13 και 17 του Δευτερονομίου. ( Παρακαλούμε τον αναγνώστη να μελετήσει προσεκτικά αυτά τα δύο κεφάλαια για να αποκτήσει πλήρη γνώση του θέματος. Εδώ θα του υποκινήσουμε το ενδιαφέρον με το παρακάτω απόσπασμα, Δευτερονόμιον 13:7-10). «Εάν ο αδελφός σου, ο γιος της μητέρας σου δηλαδή, ή η κόρη σου, ή η σύζυγος της καρδιάς σου, ή ο φίλος σου, που είναι τόσο δικό σου όσο και η ψυχή σου, σε παρακινήσουν κρυφά λέγοντάς σου, «ας πάμε να λατρεύσουμε άλλους θεούς», εσύ δεν πρέπει να συμφωνήσεις μ’ αυτόν μήτε να δώσεις προσοχή σ’ αυτόν ούτε τα μάτια σου θα τον λυπηθούν, ούτε πρέπει να τον σώσεις ούτε να τον αποκρύψεις. Αλλά οπωσδήποτε ΠΡΕΠΕΙ να τον ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ, τα χέρια σου οφείλουν να είναι τα πρώτα που θα πέσουν επάνω του για να τον ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ και έπειτα τα χέρια όλου του κόσμου. Και τα χέρια σας θα τον λιθοβολήσουν με ΛΙΘΟΥΣ, μέχρις ότου ΑΠΟΘΑΝΕΙ».
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ισχύουν ακόμα και σήμερα στις ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ χώρες μαζί με διάφορες άλλες ιδίου τύπου. ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ το ΚΟΡΑΝΙΟ να τις βρείτε.
Ο Ισλαμικός Νόμος της Σαρία δεν διαφέρει πολύ από τον Θεϊκό Μωσαϊκό Νόμο στον οποίον έχουν προσθέσει πολλές δικές τους παλαιές παραδόσεις ( π.χ., οι παρά μία 40 μαστιγιές είναι κοινή διάταξη και στις ΔΥΟ Νομοθεσίες, και πολλά άλλα). Τα ίδια και χειρότερα ίσχυαν και στις ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ χώρες μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Μετά όμως οι Εβραιο-Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν την ΑΝΑΙΔΕΙΑ και θράσος να διαδίδουν ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και έχει το δικαίωμα της ελευθέρας βουλήσεως και εκλογής.
Αυτή η ελευθερία έρχεται σε πλήρη αντίφαση με πολλά χωρία όχι μόνον του ΚΟΡΑΝΙΟΥ και Μουσουλμανικής Κατηχήσεως (Κισμετ) αλλά ασυγκρίτως πολύ περισσότερα της Εβραιο-Χριστιανικής Βίβλου και κατηχήσεως (προκαθορισμός) .

Πολλά απ’ αυτά τα εκθέτουμε στα κείμενα που ακολουθούν.
Όπως και με τους Εβραίους το ίδιο ισχύει και με τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ για τη μανία των κατά των ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της γλυπτικής και της ζωγραφικής βασισμένοι στη Δευτέρα ΕΝΤΟΛΗ του έτσι καλούμενου ΕΒΡΑΪΚΟΥ «δεκαλόγου» (ενώ πρόκειται για 1192 νομοθετικές διατάξεις, σύμφωνα με την απαρίθμηση του Εβραίου εβραιολόγου Markus Jost), Έξοδος 20:4-6, κ.α…

Ενώ οι αντιφατικοί Χριστιανοί από τον δεύτερο αιώνα Κ.Ε. αθετούν αυτή την εντολή πλήρως και με ζωγραφιστές εικόνες και με γλυπτά, στους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ παρατηρούμε τα λεγόμενα Αραβουργήματα, που είναι σχέδια επί επιφανειών φτιαγμένα με διάφορες εμπλεκόμενες καμπύλες που παρουσιάζουν διάφορες διατάξεις και συμμετρίες, αλλά που δεν διδάσκουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Καταντούν βαρετά και επικίνδυνα διά την ομαλή εξέλιξη του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και της ΝΟΗΣΕΩΣ….

Όσον αφορά τον θρησκευτικό καμικαζισμό των Μουσουλμάνων που την σημερινή εποχή έχει λάβει διάσταση ΜΑΣΤΙΓΑΣ, πέραν των διεθνών πολιτικών αδικιών που συνεχώς διαπράττονται κυρίως, αλλά όχι μόνον, από χριστιανικά ανεπτυγμένα και ισχυρά έθνη, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε δύο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ λόγους. Ο ένας είναι ότι σ’ αυτές τις χώρες οι πιστοί είναι υπερβολικά καταπιεσμένοι και υποφέρουν ΦΡΙΚΤΑ.

Ειδικά οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ που κοινωνικά και θρησκευτικά θεωρούνται κατώτερα ΟΝΤΑ «πληρώνουν τα επίχειρα της κακίας των…»!. Έτσι περιμένουν την άλλη ζωή για να απολαύσουν ότι έχασαν εδώ στη γη. Όσοι δεν δώσουν την ζωή τους για την αιτία αυτής της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ θα απολαύσουν τα πάντα που επιθυμούν εδώ στη γη και στο μέγιστο βαθμό δίπλα στον Αλλάχ! Όλες οι διατάξεις για το τζιχάντ είναι επισήμως γραμμένες εντός των ιερών βιβλίων τους μαζί με όλες τις μετέπειτα απολαβές «καλώς στοιχειοθετημένες»!...

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ των απολαβών του μουσουλμανικού παραδείσου και των τιμωριών της μουσουλμανικής ΚΟΛΑΣΕΩΣ προκαλεί ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ και ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ σε όσους τον πιστεύουν και γέλωτα με ειρωνεία σε όσους δεν τον πιστεύουν ή τον ακούνε για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια πολύ μεθοδευμένη και πονηρή επινόηση για την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και καταρράκωση τω ανθρώπων…!!!

Τι οξύμωρο αλήθεια….!

Οι πιο καταπιεσμένοι από τη ζωή της ΕΡΗΜΟΥ, τις κοινωνικές επιβολές, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ καταπιέσεις και αμαρτωλές απαγορεύσεις που έθεσαν στα κεφάλια τους, ονειρεύονται μέσω της θρησκείας τους ότι μετά θάνατον θα απολαύσουν όλες τις υλικές απολαύσεις που εστερήθηκαν στην εδώ ζωή…!!

Ενώ στην εδώ ζωή αυτές οι απολαύσεις είναι αμαρτίες που τιμωρούνται ΣΚΛΗΡΑ τόσο από τον τωρινό ανθρώπινο θρησκευτικό νόμο όσο και από τον ΑΛΛΑΧ μετά, στην άλλη ζωή αυτές θα είναι ανταμοιβές δίπλα στον ΑΛΛΑΧ!.... «ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ»….

Σε αντίθεση με τις καταστάσεις τις ΕΡΗΜΟΥ, εδώ θα υπάρχουν ΔΕΝΔΡΑ, ίσκιοι, δροσιές, δροσερά νερά, ξεγνοιασιά, καμμία κούραση, ποτάμια τα μέλια, βουνά τα Πιλάφια, λίμνες τα καλά ΚΡΑΣΙΑ και πιοτά και προ πάντων μέγας αριθμός ΓΥΝΑΙΚΩΝ τόσο για ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ικανοποίηση όσο και για τεκνοποιία. ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ μερικοί άνδρες θα λάβουν χουρί ( νεαρές παρθένες διαφανείς, ημιδιαφανείς ή αδιαφανείς ανάλογα με την ΟΡΕΞΗ του καθενός που ανακτούν συνεχώς την ΠΑΡΘΕΝΙΑ τους άσχετα με το πόσες φορές θα συνουσιαστεί μαζί τους).

Οι διά την θρησκεία και την δόξα του Αλλάχ πεσόντες θα λάβουν 72 τέτοιες χουρί!.... οι άλλοι αναλόγως. ( Ζήλια αυτοί που δεν θα πάρουν καμμία…!) . κλπ. αυτή είναι θρησκεία με τα όλα της!
Πίστευε την και δώσε την ζωή σου γι’ αυτήν και μετά τον θάνατό σου θα τρώς θα πίνεις και θα Γα….ς αιωνίως! Τι άλλο θέλεις….;
Ο ίδιος τραγέλαφος ισχύει και με τη ΝΗΣΤΕΙΑ κατά τον μήνα του Ραμαντάν. Κατά την διάρκεια της ημέρας οφείλεις να διατηρείς πλήρη αποχή από κάθε φαγητό.
Αλλά μόλις ΔΥΣΕΙ ο ΗΛΙΟΣ μπορείς να Καταβροχθίζεις ότι θέλεις όλη τη ΝΥΧΤΑ. Κοιμήσου λοιπόν την ημέρα ή κάνε την ημέρα νύχτα και τη νύχτα ημέρα και όλα μπαίνουν σε κάποιο δρόμο. Ανθυγιεινό μεν, αλλά αφού έτσι θέλει η θρησκεία πρέπει να υπακούσεις..
Ακόμα η προσκύνηση στο αερόλιθο Κααβά στη Μέκκα τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μουσουλμάνου, είναι απαράβατη εντολή. Αυτοί πιστεύουν ότι τον αερόλιθο αυτόν τον έστειλε ο προφήτης Μωάμεθ. Επί ευκαιρία ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ έναν τοίχο για να σκοτώσουν ή να διώξουν τον ΣΑΤΑΝΑ με τους ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ του…
Η κόλαση του μουσουλμανισμού έχει επτά ορόφους. Περιγράφεται και αυτή δι’ υλικών και σωματικών ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ που μόνο νοσηρές ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ μπορούν να διανοηθούν. Είναι πολύ πιο τρομακτική και βασανιστική από κάθε άλλη ΚΟΛΑΣΗ. Δεν θα επεκταθούμε εδώ στο να την αναφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια. Όποιος ενδιαφέρεται ή έχει την περιέργεια ας μελετήσει την σχετική βιβλιογραφία, ειδικά το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου «Πως Γεννιόνται, Ζουν και Πεθαίνουν οι Θεοί και οι Θεές», Εμ. Γιαροσλάβσκυ, Μετάφραση από τα Ρωσικά, Εκδόσεις «Γνώσεις», ή Μάριος Βερέττας.

Ο άλλος λόγος θρησκευτικού καμικαζισμού προέρχεται από τον πρώτο θρησκευτικό καμικαζισμό που απαντάται στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ νε τον Σαμψών: Κριταί ιστ΄:30 «και είπε Σαμψών αποθανέτω ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων και εβάσταξεν εν ισχύϊ, και έπεσεν ο οίκος επί τους άρχοντας και επί πάντα τον λαόν τον εν αυτώ και ήσαν οι τεθνήκοντες, ους εθανάτωσε Σαμψών εν τω θανάτω αυτού, πλέιος ή ους εθανάτωσεν εν τη ζωή αυτού»……

Επί πλέον στα ιερά βιβλία τους έχουν προσθέσει και την εξής πονηρή τακτική.
Λένε: Όσο είστε ΑΔΥΝΑΜΟΙ κάνετε τους Καλούς και ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΥΣ, αλλά όταν αποκτήσετε δύναμη ΟΡΜΑΤΕ και επιτίθεσθε χωρίς ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΣΦΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ…

Εδώ με ολίγες ανεπαρκείς και αδρές γραμμές γράψαμε για τα ΧΑΛΙΑ, την Καταστροφικότητα, την αντίφαση και την ανοησία του Μουσουλμανισμού.

Το κεφάλαιο αυτό είναι επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟ και θα ήταν ευχής έργο να εκτεθεί και να καταγγελθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Αν κανείς επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του επ’ αυτής της ΜΑΣΤΙΓΑΣ δεν έχει παρά να διαβάσει το Κοράνιο, την Ιστορία, τα Συγγράμματα των Ibn Warraq, Salman Rushdie, κ.α.

ΕΙΔΙΚΑ τα Συγγράμματα του ανατρέφοντος και γαλουχηθέντος ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ που τελικά αρνήθηκε τον ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ Ibn Warraq, φέρουν πολύ μεγάλη βαρύτητα.

Έχει γράψει 7 ΕΠΤΑ ΒΙΒΛΙΑ πάνω στο ζήτημα αυτό.
Ακόμα διαβάστε το βιβλίο του Εμ. Γιαροσλάβσκυ, που προαναφέραμε῎……..
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Άρθρα και μελέτες επί του χριστιανικού φαινομένου (Ιωάννης Νεοκλής Φιλάδελφος Ρούσσος)


851 ΣΕΛΙΔΩΝ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ