Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το μέγιστο ΣΤΗΜΕΝΟ έγκλημα ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η μεγαλύτερη κακουργηματική πράξη, που μας οδήγησε στο πρώτο Μνημόνιο και κατ’ επέκτασιν στη δεινότατη ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ κατάσταση της χώρας μας και των αναξιοπαθούντων πολιτών της, οφείλεται στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, με επικεφαλής τον περιβόητο πρόεδρό της Ανδρέα Γεωργίου.


Ο εν λόγω πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ διόγκωσε συνειδητά και ΑΘΕΜΙΤΩΣ το έλλειμμα του 2009, συνεπικουρούμενος πρωτίστως από τους Γιώργο Παπανδρέου τον τρίτο και Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και τα φερέφωνά του Κωνσταντίνο Μολφέτα, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, και Ασπασία Ξενάκη, προϊσταμένη της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Εκτός των ανωτέρω, σημαντικότατο ρόλο διαδραμάτισε και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή διά του επικεφαλής της, ο οποίος ενέκρινε και επαύξανε τις καταστροφικές για την Ελλάδα ενέργειες του Γεωργίου! Το όνομά του Ραντερμάχερ, θαυμάστε τον!

Με αυτές τις τρισάθλιες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις αλλοιώθηκε το έλλειμμα του 2009, διογκωθέν ΤΕΧΝΗΤΑ, και μάλιστα με μη αποδεκτή (και μηδέποτε εφαρμοσθείσα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα) μεθοδολογία. Έτσι έφτασε στο 15,4% του ΑΕΠ, ενώ ήταν στο 12%. Για όσους δεν κατάλαβαν τη μεθοδολογία, προσθέτω ότι το έλλειμμα του ΑΕΠ οφείλει να υπολογίζεται με βάση τον ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και όχι τον ευρύτατο, συμπεριλαμβάνοντας, δηλαδή, νοσοκομεία και τα τοιαύτα ευρύτερα.

Η δυσώδης αυτή υπόθεση βρίσκεται από έτους στα χέρια της Δικαιοσύνης. Στα στιβαρά χέρια των δύο ανεπίληπτων Οικονομικών Εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι απήγγειλαν ήδη βαρύτατες ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ σε εκείνους που ασέλγησαν στο σώμα της ταλαίπωρης πατρίδας μας.

Οι δύο αδέκαστοι Εισαγγελείς, παράδειγμα προς μίμησιν για όλους τους συναδέλφους τους Εισαγγελείς τε και δικαστές, ύστερα από ενδελεχή ενιαύσια έρευνα κατέληξαν στην απόφαση ότι μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι εμπεριστατωμένες καταγγελίες της πανεπιστημιακής καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, η οποία ήταν άλλωστε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ και γνώριζε εκ των ένδον τα πάντα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ ΔΙΑΦΟΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι άπαντα τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ τα είχε επιλέξει η –καταφερόμενη σήμερα με κίβδηλα και στην ουσία γελοιωδέστατα επιχειρήματα εναντίον των δύο Εισαγγελέων– ηγεσία τού… αναμάρτητου ΠΑΣΟΚ! Μια ηγεσία που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ την Ελλάδα και τους πλείστους Έλληνες, η οποία κορδακίζεται ότι την έσωσε και τους έσωσε! Ο στωμύλος και αρχιφιλόδοξος Βενιζέλος ήταν, μάλιστα, εκείνος που είχε σπεύσει να διώξει τη μακράν καλύτερη και εργατικότερη υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ. Διότι η Ζωή Γεωργαντά ανέφερε στους προϊσταμένους της τα κακώς κείμενα στον χώρο της εργασίας της. Σήμερα μιλάει, απολύτως δικαιωμένη, «για έγκλημα που ισοδυναμεί με ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». Από τις υπό το φως των εξελίξεων δηλώσεις της καταγράφω και την ακόλουθη: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου μάς έλεγε “δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ό,τι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ”». Και το πράττω επειδή Γεωργίου και Ραντερμάχερ, ως πρόεδροι της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, δικαιολογούν απολύτως τον τίτλο του παρόντος άρθρου.

Ο εν λόγω τίτλος δεν καλύπτει όμως όσα ΣΥΝΑΦΗ θα αναφερθούν στην επόμενη ενότητα. Μια ενότητα που αφορά την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και στις χώρες του Νότου. Γεγονός που το ομολογούν, με την ουρά υπό τα σκέλη, διαπρεπείς οικονομολόγοι του ΔΝΤ! Το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Marianne» δημοσίευσε στις 3 Ιανουαρίου έκθεση-καταπέλτη ενός από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, του Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος τυγχάνει να είναι επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ. Θέση-κλειδί, δηλαδή, μέσω της οποίας ο κ. Μπλανσάρ έχει την ευχέρεια να διαθέτει παγκόσμια εποπτεία των οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και των διακυμάνσεών τους.

Το ως άνω εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό περιέχει στο τεύχος του της 3ης Ιανουαρίου 43 ολόκληρες σελίδες. Σε αυτές προτάσσεται η έκθεση Μπλανσάρ και ακολουθούν εκθειαστικές αλλά και επικριτικές αναλύσεις της εκ μέρους συνεργατών του περιοδικού, οι οποίοι επιπροσθέτως κάνουν λεπτομερή μνεία στις εξοντωτικές συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας. Μιας λιτότητας όχι μόνο σκληρότατης, αλλά και –όπερ και το απείρως χειρότερο για επιστήμονες οικονομολόγους αιχμής– στηριχθείσας σε «λάθος υπολογισμούς»!

«Έχουμε κάνει λάθος εφ’ όλης της ύλης», τονίζει ο ίδιος ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, εννοώντας και τους συναδέλφους του στο ΔΝΤ και όχι μόνο, με τους συντάκτες του περιοδικού «Marianne» να του απαντούν: «Πρόκειται για απίστευτη ομολογία»! Ποια είναι όμως η ακριβής ομολογία του κ. Μπλανσάρ; Ομολογεί ότι «το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών Οικονομίας, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκαναν ΣΟΒΑΡΟ λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη». Όντας ανίδεος περί τα οικονομικά, είμαι υποχρεωμένος να αντιγράψω από το διαδίκτυο όσο γίνεται πιο απλουστευτικά τα εξής: Το «λάθος» οφείλεται σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής». «Μεταξύ του 1970 και του 2007 οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες ή στα επιπλέον έσοδα από τη φορολογία επίσης κατά 1%, οδηγούσε, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης. Με “πολλαπλασιαστή”, λοιπόν, το 0,5% επέβαλαν τα μέτρα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Όταν, δηλαδή, οι “πολλαπλασιαστές” κινούνται ανάμεσα στο 0,9% και το 1,7%, είναι ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5%». Όπερ έδει δείξαι, δηλαδή. Παρά τα συντριπτικά αυτά στοιχεία, η κ. Λαγκάρντ και οι άλλοι ανερμάτιστοι παράγοντες της Ευρώπης κωφεύουν και εμμένουν στη λιτότητα… Και το δημοσίευμα του περιοδικού συμπεραίνει: «Λάθη γίνονται. Το σοβαρό, όμως, είναι η επανάληψη του λάθους. Το δε ασυγχώρητα σοβαρό είναι η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ του λάθους»


ΥΓ.: Ο πρωθυπουργός απεδέχθη (με… πόνο καρδίας) τη διά στόματος Χατζηδάκη πρότασή του για πολιτική ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ΕΠΙΤΑΞΗ των οχημάτων. Όσο για τον πολλαπλώς ανεκδιήγητο και καταστροφικό για τη χώρα μας Βενιζέλο, χαρακτήρισε την ΑΠΟΦΑΣΗ Σαμαρά… ήπιο μέτρο! Ο λαός σάς έχει καταλάβει προ πολλού, κύριοι. Χούντα είσαστε και θα έχετε την τύχη κάθε χούντας στον πλανήτη που… σεβάστηκε τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους της.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ