Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα Σκόπια ζητούν από τις ΗΠΑ να «σωφρονίσουν» την Ελλάδα-από τον Hoyt Brian Yee, του 40χρονου «ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών!....

Στο πρόσωπο του νέου Αναπληρωτή Βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ βρήκαν απρόσμενο σύμμαχο τα Σκόπια, προκειμένου να εντείνουν τις κατά της Ελλάδας επιθέσεις τους.

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν τα Σκόπια, προκειμένου να εντείνουν τις κατά της Ελλάδας επιθέσεις τους, στο πρόσωπο του νέου Αναπληρωτή Βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, και πρώην Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Hoyt Brian Yee, «γνωστού και μη εξαιρετέου», όπως γράφεται στα συμβολαιογραφικά έγγραφα.

Πραγματοποίησε προχθές την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια, προκειμένου «να γνωριστεί με την κρατική ηγεσία της χώρας και να εξετάσει τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα», όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν. Ο κ. Hoyt Brian Yee συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της χώρας, καθώς και με τους ηγέτες πολιτικών κομμάτων, αλλά και με εκπροσώπους ΜΜΕ και ΜΚΟ.

Ο Πρόεδρος κ. Ιβάνοφ μεταξύ άλλων είπε στον κ. Hoyt Brian Yee ότι «Ο νότιος γείτονας συνεχίζει να συμπεριφέρεται ανεύθυνα, να αποφεύγει επαφές και να μην σέβεται το πλαίσιο των συνομιλιών. Η μη τήρηση του πλαισίου στο οποίο διεξάγεται η διαδικασία στα Ηνωμένα Έθνη και ο μη σεβασμός της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου της Χάγης μάς απομακρύνουν από την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

» Γι’ αυτό αναμένουμε από τους συμμάχους μας, πρωτίστως τις ΗΠΑ, στο όνομα του ευρύτερου συμφέροντος, να ζητήσουν λογική συμπεριφορά από την Ελλάδα». Ο κ. Hoyt Brian Yee εξέφρασε «την αμετάβλητη και συνεπή αμερικανική θέση για στήριξη των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ‘Μακεδονίας’, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της επόμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ, τον Σεπτέμβριο 2014», υποστηρίζει το επίσημο ανακοινωθέν.

Θέλω να θυμίσω στους αναγνώστες ποιος είναι ο εν λόγω κύριος, για να γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Προς τούτο ανασύρω απλώς από το αρχείο, τα σχετικά προ πενταετίας δημοσιεύματα.
Η ΕΥΠ, απέστειλε στην τότε ΥΠΕΞ κα. Μπακογιάννη, άκρως απόρρητο προσωπικό έγγραφο κορυφαίας εθνικής σημασίας, με το οποίο «ανάβει κόκκινο συναγερμό» για την «αδιανόητα και απροκάλυπτα», όπως τη χαρακτηρίζουν ανώτεροι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «εκτός κάθε ορίου και νομιμότητας» δράση, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, του ίδιου του Αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee, του 40χρονου «ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών «παικτών» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Τα περιλαμβανόμενα στο έγγραφο αποκάλυψε τότε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», και το αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης αλλά και η αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας επιβεβαίωσαν de facto (εξέδωσαν ανακοίνωση που γνωστοποίησαν με τηλεφωνική επικοινωνία στην εφημερίδα, όπου τονίζουν πως «δεν διαψεύδουμε ούτε επιβεβαιώνουμε, δεν σχολιάζουμε, όπως εξάλλου είναι πάγια τακτική μας») την αποκάλυψη αυτή.
Επρόκειτο για σχέδιο τύπου «Κοσόβου» για την Ελλάδα, που το αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης φαίνεται -μέσω του «άκρως απορρήτου» εγγράφου της ΕΥΠ- να έχει ήδη θέσει σε κίνηση, μέσω της δημιουργίας και υπόθαλψης απροκάλυπτα ανύπαρκτου θέματος τουρκικών, «μακεδονικών», βουλγαρικών, αλβανικών κ.λπ. μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία, των οποίων τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα «δήθεν» παραβιάζονται από την Ελλάδα που... ασκεί και «τρομοκρατική δράση» εναντίον τους!
Ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη αυτή, η εφημερίδα αποκαλύπτει νέο «άκρως απόρρητο» έγγραφο που οι μυστικές υπηρεσίες έστειλαν απευθείας στην ΥΠΕΞ κα. Μπακογιάννη, με νεότερες και ακόμα πιο απίστευτες λεπτομέρειες για τη δράση του αμερικανικού προξενείου και του ίδιου του Αμερικανού προξένου κ. Hoyt Brian Yee.
Με τίτλο «Δραστηριότητες / Επαφές διπλωματικών παραγόντων των ΗΠΑ στη Φλώρινα», οι Έλληνες πράκτορες καταγράφουν με λακωνικό σκωπτικό αλλά και συγκρατημένα αγανακτισμένο ύφος τις απαράδεκτες πράξεις στις οποίες φαίνεται («σύμφωνα με πληροφορίες πηγής υψηλής αξιοπιστίας») να προέβησαν εκ νέου οι Αμερικανοί «στο πλαίσιο του πάγιου ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν διπλωματικοί κύκλοι των ΗΠΑ στη χώρα μας επί όλων των εξελίξεων που αφορούν στο Μακεδονικό και στους περί αυτό δραστηριοποιούμενους».
Αυτά, θεωρώ πως είναι αρκετά, για να γίνει αντιληπτό αφενός με ποιους διπλωμάτες έχουμε να κάνουμε, και αφετέρου ποια σχέδια καλούνται να υλοποιήσουν διάφοροι φορείς και πρόσωπα εντός της Ελλάδας, πάντα με τον μανδύα της προοδευτικότητας.

Ο Μακεδών
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=165421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες και να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο με γκρικλις και ξένη γλώσσα θα διαγράφετε. Ευχαριστώ!

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Έλληνες-ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ